A szuvlaki nem más, mint egy isteni húsnyárs, falatnyi pácolt húsdarabokkal, amolyan rablónyárs, ami abban tér el a többi hasonló ételtől, hogy ezen csak hús van. Szabadban grillezve a legfinomabb, de serpenyőben sütve sem utolsó, és ezzel a páccal garatáltan nagyon szaftos és ízletes lesz.
A szuvlaki a görögök nagy kedvence, könnyű és kiadós, alakbarát és nagyon egyszerű, és némi előkészítés után szupergyorsan megsüthető, mivel a falatokra vágott pácolt hús gyorsan átsül. Ennek a receptnek az a különlegessége, hogy nem olajos, hanem sós vizes páccal készül, a só egyrészt vizet von ki a húsból, ami a saját nedvessége helyett a fűszeres páclevet szívja magába.
Kerti partin mindig sikert arat ez a sovány, de nagyon ízes, könnyű, mégis szaftos, puha és omlós húsnyárs, de grillserpenyőben is remekül működik. Salátával, tzatzikivel igazán light-os, diétás fogás, de pitával vagy tortillával kiegészítve is bőven az egészséges ételek közé sorolhatjuk, és tényleg isteni!
Görög csirkés szuvlaki
Hozzávalók:
A páchoz:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!