Egyéb kategória

Csirkés szuvlaki – isteni húsnyárs görögösen

A szuvlaki nem más, mint egy isteni húsnyárs, falatnyi pácolt húsdarabokkal, amolyan rablónyárs, ami abban tér el a többi hasonló ételtől, hogy ezen csak hús van. Szabadban grillezve a legfinomabb, de serpenyőben sütve sem utolsó, és ezzel a páccal garatáltan nagyon szaftos és ízletes lesz.

vous - 2018.09.07.
Csirkés szuvlaki – isteni húsnyárs görögösen

A szuvlaki a görögök nagy kedvence, könnyű és kiadós, alakbarát és nagyon egyszerű, és némi előkészítés után szupergyorsan megsüthető, mivel a falatokra vágott pácolt hús gyorsan átsül. Ennek a receptnek az a különlegessége, hogy nem olajos, hanem sós vizes páccal készül, a só egyrészt vizet von ki a húsból, ami a saját nedvessége helyett a fűszeres páclevet szívja magába.

Kerti partin mindig sikert arat ez a sovány, de nagyon ízes, könnyű, mégis szaftos, puha és omlós húsnyárs, de grillserpenyőben is remekül működik. Salátával, tzatzikivel igazán light-os, diétás fogás, de pitával vagy tortillával kiegészítve is bőven az egészséges ételek közé sorolhatjuk, és tényleg isteni!

Görög csirkés szuvlaki

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj

A páchoz:

  • 5 dl víz
  • fél citrom
  • 3 babérlevél
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szemes bors

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek