Egyéb kategória

Kulfi, az indiai selymes fagyi

A kulfi egy főzött tejes fagyi, ami nagyon krémes és lágy, kevergetés nélkül sem kristályosodik, ami ritka dolog a házi fagyiknál. Nem kell hozzá tojás, nagyon jó frissítő, és igazán egyszerűen elkészíthető házilag is.

vous - 2018.09.06.
Kulfi, az indiai selymes fagyi

A kulfi tej, tejszín, cukor és étkezési keményítő főzött keveréke, amit hagyományosan kardamommal vagy sáfránnyal, rózsavízzel vagy mangóval, illetve pisztáciával vagy vaníliával készítenek Indiában, de az alapkrém tulajdonképpen bármilyen ízzel, fűszerrel, gyümölccsel megbolondítható. Ennek az indiai jeges desszertnek a titka, hogy a tejet és a tejszínt alacsony hőmérsékleten viszonylag hosszan, gyöngyöztetve főzik, így a folyadék egy része elpárolog, és alacsony zsírtartalommal is krémes marad fagyasztás után a keverék, jégkristályok nélkül. Hogy igazán lágy és krémes legyen, a végén még egy kis kukoricakeményítővel sűrítik – pofonegyszerű, és zseniálisan működik.

Mi most egy kardamomos változatot mutatunk, ami egészen különleges ízvilágú, nagyon jól passzol hozzá például a friss őszibarack vagy nektarin, de pár szem málnával is megbolondítható.

A hozzávalókat és az elkészítést is ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek