Otthon

Növényimádók vagytok? Így tegyetek virágokat a ház összes sarkába!

A növények csodás dekorációi otthonotoknak. De miért csak a nappaliban helyeznétek el őket? Megmutatjuk, milyen növény illik a konyhába, fürdőszobába, a sötét és a világos zugokba, hogy otthonotok igazi zöld oázissá változzon.

vous - 2018.09.06.
Növényimádók vagytok? Így tegyetek virágokat a ház összes sarkába!

Szeretitek a növényeket, viszont nem tudjátok, melyik fajta mit szeret, melyik szobába milyen típust lenne érdemes választani? Íme a Mind Bodygreen útmutatója, ha mesebeli zöld oázist képzeltek el otthonotokba.

  • Fürdőszoba

Talán nem is gondoltatok még arra, hogy a fürdőszobátokba növényt tegyetek. Pedig számos faj imádja a forró, párás levegőt. A páfrányfélék, egy szép zöld zebralevél igazán jól mutat majd a fürdőben.

  • Sötét sarkokba

Vannak olyan növények, amelyek kifejezetten szeretik a sötét helyeket, így a kevésbé napfényes sarkokba is elhelyezhetitek például a hegyescsúcsú futókát vagy a filodendront.

  • Üres falakhoz

Jól illik a sima falakhoz a színes levélkaktusz, vagy a szép zöld könnyezőpálma.

  • Világos szobába

Sok fényt szeret a fikusz, a jázminfélék, a szobaarália.

  • Ablakpárkányra

Kistermetű növények, kaktuszok.

  • Konyhába

A konyha a legjobb hely a gyógynövényeknek, fűszernövényeknek, amiket egyből fel is használhattok főzés közben.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!