Otthon

Növényimádók vagytok? Így tegyetek virágokat a ház összes sarkába!

A növények csodás dekorációi otthonotoknak. De miért csak a nappaliban helyeznétek el őket? Megmutatjuk, milyen növény illik a konyhába, fürdőszobába, a sötét és a világos zugokba, hogy otthonotok igazi zöld oázissá változzon.

vous - 2018.09.06.
Növényimádók vagytok? Így tegyetek virágokat a ház összes sarkába!

Szeretitek a növényeket, viszont nem tudjátok, melyik fajta mit szeret, melyik szobába milyen típust lenne érdemes választani? Íme a Mind Bodygreen útmutatója, ha mesebeli zöld oázist képzeltek el otthonotokba.

  • Fürdőszoba

Talán nem is gondoltatok még arra, hogy a fürdőszobátokba növényt tegyetek. Pedig számos faj imádja a forró, párás levegőt. A páfrányfélék, egy szép zöld zebralevél igazán jól mutat majd a fürdőben.

  • Sötét sarkokba

Vannak olyan növények, amelyek kifejezetten szeretik a sötét helyeket, így a kevésbé napfényes sarkokba is elhelyezhetitek például a hegyescsúcsú futókát vagy a filodendront.

  • Üres falakhoz

Jól illik a sima falakhoz a színes levélkaktusz, vagy a szép zöld könnyezőpálma.

  • Világos szobába

Sok fényt szeret a fikusz, a jázminfélék, a szobaarália.

  • Ablakpárkányra

Kistermetű növények, kaktuszok.

  • Konyhába

A konyha a legjobb hely a gyógynövényeknek, fűszernövényeknek, amiket egyből fel is használhattok főzés közben.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.