Elképesztően finom és különleges, ráadásul huncut sütemény ez az amerikai sikerdesszert, ami lazán varázssütemény, vagyis Magic Cake néven fut, de egyáltalán nem véletlenül. Egyrészt varázslatosan finom, másrészt varázslatos módon a bele rétegezett pudingalap és piskóta sülés közben helyet cserél. Igazi magic! ;)
Álomfinom, ellenállhatatlan, könnyű kókuszos piskóta az alapja, rajta vaníliapudingos vastag réteggel, a tetején pedig aranyló karamell… Selymes, lágy és nagyon krémes, az egész pedig egyetlen formában sül meg. A piskóta nagyon puha, a puding gazdag és nagyon lágy, köszönhetően a benne lévő krémsajtnak, tálaláskor pedig az egészet bevonja az aranyló karamell. Nem egy gyors desszert, mert sütni és hűteni is hosszan kell, de annyira finom, hogy érdemes kivárni!
A legtöbben valószínűleg azért készítették el először, hogy saját szemükkel lássák a varázslatot, ahogy a két réteg helyet cserél a sütiben, ami fura, és tényleg működik, de a végeredmény annyira isteni, hogy nem is kérdés, miért vált olyan népszerűvé ez a mesés desszert!
Magic Cake – pudingos-piskótás süti karamellel
Hozzávalók:
A karamellhez:
A vaníliás-kókuszos piskótához:
A pudingos réteghez:
Az elkészítés menetét nézzétek meg ITT!