Egyéb kategória

Nyaralás a tányérban – 5 kihagyhatatlan görög kedvenc

Tombol a nyár, mindenki fejében a nyaralás és az utazás körül forognak a gondolatok, sokan már hazatértek, sajnos lassan véget is ér, megint mások még most készülődnek, de olyan is akad, aki idén nem tud új helyeket felfedezni. Csupa kedvenc úticél ételeit gyűjtjük össze nyaralós sorozatunkban, amelyekkel felidézhetjük vagy megidézhetjük a helyi ízeket. Most 5 receptet mutatunk Európa bölcsőjéből, Görögországból, garantáltan ellenállhatatlan és nagyon mediterrán, ráadásul nem is nehéz otthon elkészíteni!

vous - 2018.08.18.
Nyaralás a tányérban – 5 kihagyhatatlan görög kedvenc

Ha valamit klasszikusnak mondhatunk, az bizony a görög kultúra, ami örök visszatérési pont, és bizony a gasztronómia terén is sok fontos alapot tanulhatunk tőlük. Egyszerű, zöldségekben gazdag és sovány húsokban konyhájuk, valamint az, hogy leginkább olívaolajjal főznek, nem véletlenül vált az egyik legnépszerűbb diétává, amit a legtöbben mediterrán étrendként ismerünk. De persze ez mit sem érne, ha nem lenne istenien finom, amit a sok szigettel és tengerparttal bíró ország konyhája kínálna!

Érdemes kipróbálni legkedveltebb fogásaikat, mert isteniek!

Egy bazi finom görög fogás: a spanakopita

Ropogós réteslapok spanóttal és fetával töltve, ez a spanakopita, ami leginkább talán a nálunk albán pékségekben kapható burekfélékhez hasonlítható. Isteni és egyszerűen összeállítható, vendégvárónak vagy salátával főételnek is nagyon jó, Görögországban leginkább két étkezés között fogyasztják.

Az isteni receptekért ide kattintsatok >>>

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.