Egyéb kategória

Veszélyes lehet a túlzásba vitt hidratálás

Fontos, hogy sok vizet igyatok - ez folyik a csapból is. Csakhogy könnyen előfordulhat, hogy átestek a ló túloldalára és túlzásba viszitek a hidratálást, ami azonban nem egészséges, sőt, kifejezetten veszélyes lehet. Létezik ugyanis a vízmérgezés, ami a túzott mennyiségű vízfogyasztást jelenti. Íme a tünetei!

vous - 2018.08.16.
Veszélyes lehet a túlzásba vitt hidratálás

Vízmérgezés azért jelentkezik, mert abnormálisan nagy mennyiségű vizet fogyasztunk, ami a véráramba kerülve, azt felhígítva csökkenti a vér nátriumszintjét (arányosan), illetve így olyan alacosny szintre süllyed, hogy az akár eszméletvesztéshet, kómához, de akár halálhoz is vezethet.

Vízivás folyadékpótlás

Vízivás folyadékpótlás
Forrás:
Depositphotos

Ezek lehetnek a tünetei

A vízmérgezéshez valójában annyi vizet kellene innotok, hogy már hányingeretek legyen től,e sőt, ki is hányjátok. Emellett fejfájás és letargia jelentkezhet. Vagyis érdemes a szomjúságotokra hagyatkoznotok, és csak akkor inni, amikor a szervezetek jelzi, hogy vízre van szüksége. Fontos, hogy figyeljétek a testeteket, és ne igyatok annyit, amennyitől már rosszul érzitek magatokat.

Ha mégis előforul, hogy túl sok vizet ittatok és hányinger, fejfájás jelentkezik utána, keressetek fel egy szakorvost, aki a megfelelő kezeléssel a segítségetekre lehet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.