Minden régiónak megvannak a jellegzetes kenyérféleségei, a batbout például a marokkóiak cuki kis serpenyőben sült mini pitakenyerük. Nagyon finom és mutatós, megtöltve partifalatnak is tökéletes, de csak úgy magában kínálva mártogatósokhoz, salátákhoz, grillezett fogásokhoz is nagyon jól működik.
Kétfalatnyi minizsemlére hasonlít a batbout, de mint a pita, ennek a belseje is üreges és levegős, ami szinte csalogat arra, hogy megtöltsük valamilyen szenvicskrémmel, felvágottal, sajttal vagy tonhalsalátával, de tunkoláshoz is ideális, ahogy piknikre, kirándulásra is.
Ezeket a kis cuki pitákat serpenyőben kell sütni, semmilyen zsiradék nem szükséges hozzá, könnyű és puha a belseje, finoman roppanós a külseje. Konyharuhába csomagolva 2-3 napig friss marad, de le is fagyaszthatjuk, könnyen felfrissíthetők pár perc alatt serpenyőben, mikróban vagy sütőben.
Batbout – marokkói mini pitakenyér
Hozzávalók:
Ha szeretnétek elkészíteni, akkor kattintsatok ide!