Egyéb kategória

Strandolás gyerekekkel? Így lesz élmény és nem rémálom!

A strandon a gyerekekre sajnos ezer veszély leselkedhet, ezért még több odafigyelést igényel, ha kisgyermeketekkel együtt indultok fürdőzni. Hurrá, Balaton! sorozatunk eheti részében megmutatjuk, mire érdemes figyelni, ha kisgyerekkel strandoltok.

vous - 2018.08.11.
Strandolás gyerekekkel? Így lesz élmény és nem rémálom!

A strand egy hatalmas nyílt terület, ráadásul a nyílt víz teljesen új terep lehet sok kisgyerek számára. Szülőként elsősorban az a fontos, hogy megelőzzétek a bajt, és szemeteket a kezdő úszópalántákon tartsátok.

  • Úszóleckék
    A nagyobb vízbiztonság elérése érdekében már kiskorban vigyétek rendszeresen úszásoktatásra a gyerekeket.
  • Úszógumi
    Találjátok meg a tökéletes és biztonságos úszógumit, karúszót a gyerekek számára.
  • Vízi sporteszközök
    A különböző vízi sporteszközöket, mint az úszógumi, csónak, vízibicikli, vízicsúszda, a gyerekek kis korban csak felnőtt felügyelettel használják.
  • Természetes veszélyek
    A nyílt víz több veszélyt tartogat, mint egy medence. Ha gyermeketek eddig csak medencében gyakorolt, beszéljétek át vele a természetes vizek veszélyeit, mint a nagyobb hullámok, a hirtelen mélyülő víz. Fontos, hogy a kicsik ne menjenek messze a parttól, és mindig látótávolságon belül maradjanak.
  • Tömeg
    A tóparti strandokon nyáron, főleg hétvégenként hatalmas fürdőző tömeg gyűlik össze, vigyázzatok, nehogy a gyerekek elkallódjanak a parton a tömegben.
  • Higiénia
    A megfelelő higiénia megőrzéséhez a strandra vigyetek a kicsiknek váltófürdőruhát, nedves kéztörlőt.

Forrás:
iStock
sellei lilla szerzofoto

Olvassátok el ezt a cikket is!

A nyári strandolások alkalmával fontos, hogy a vízben a gyerek biztonságban legyen, és anya se kapjon szívromahot – de mégis hogyan? Hogyan lehet egy édesanya teljesen nyugodt, míg legféltettebb kincsei pancsolnak?

Séllei Lilla segít – Strandkisokos aggódó szülőknek

Ajánlott cikkek