Egyéb kategória

Gnudi, a meztelen ravioli

A gnudi egy isteni olasz fogás, meztelen raviolinak is nevezik, hiszen tulajdonképpen nem más, mint a közkedvelt tésztapárnácskák tölteléke meztelenül, magában kifőzve, de rokoníthatjuk a gnocchihoz is, csakhogy nem krumplival készül, hanem krémes ricottával.

vous - 2018.08.11.
Gnudi, a meztelen ravioli

A gnudi (ejtsd: nyúdi) a toszkán konyha különlegessége, könnyű és nagyon ízletes finomság, amit leginkább előételnek készítenek, mint a legtöbb tésztaételt, de salátával kiegészítve főételként is bőven megállja a helyét. Tulajdonképpen falatnyi gombóckákról van szó, amit ricotta, finomra vágott spenót, tojás, reszelt parmezán és egy egész kevés liszt keverékéből készítenek.

A nevét a nudi (meztelen többes számban) és a gnocchi összevonásából eredeztetik, hiszen tulajgonképpen nem más, mint a ravioli ricottás-spenótos tölteléke tészta nélkül, meztelenül megfőzve.

Pillekönnyű, nagyon egyszerűen és percek alatt elkészül, lágyabb és alakbarátabb, mint a gnocchi, hiszen krumpli helyett sovány ricottával készül. Ha friss spenóttal készítjük, elég 2-3 perc alatt sós vízben leforrázni, majd leszűrni, ha fagyasztottat választunk, azt csak simán hagyni kell kiolvadni. Toszkánában klasszikusan zsályás vajjal meglocsolva és parmezán vagy pecorino sajttal meghintve tálalják, de paradicsomszószos változata is létezik, mindkét változat nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Az olasz spenótos-ricottás gombócka, a gnudi receptjét itt találjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek