Egyéb kategória

Segítség, megcsaltak: amikor a harmadik tényleg létezik

A féltékenység meg tudja rontani a légkört minden kapcsolatban, az állandó gyanúsítgatás és ellenőrizgetés mindkét fél részéről rengeteg időt és energiát követel. De mi van akkor, ha az a bizonyos harmadik személy valóban létezik? Ha nemcsak a fejünkben, de a valóságban is megtalálható: beszél, járkál, mosolyog, csetel – és éppen a mi párunkkal.

vous - 2018.08.05.
Segítség, megcsaltak: amikor a harmadik tényleg létezik

Az egészséges féltékenységgel általában nincsen semmi baj, talán még jól is esik a feleknek, hogy a másik félti, aggódik, hogy elveszítheti. Ez az a fajta, mondjuk úgy, egészséges féltékenység, amit mindenki tud kezelni. Nem ellenőrizgetik egymást, nem faggatóznak, nem rendeznek jelenetet, a féltékenység ellenére megbíznak egymásban, őszintén beszélnek a napjukról, a gondolataikról, az érzelmeikről – még arról is, ha éppen féltékenységet éreztek. És ezt is képesek higgadtan elintézni egymással, talán még egy nagyot nevetnek is a végén önmagukon.

„Megéreztem, hogy megcsalt”

Aztán persze ott van az a másik érzés, amelyiket valahol gyomortájékon érzünk, összeszűkül, idegessé válunk, a szívünk hevesebben ver, és semmi másra nem tudunk gondolni, csak hogy vajon most mi történik a párunkkal, aki távol van tőlünk, aki már egy ideje nem jelentkezett. Akiben megbízunk ugyan, de mégis… A múltkor láttuk a levelezését, írt neki „valami” nő. Még egy mosolygós fejet is küldött neki. Vajon éppen együtt vannak? Végül megtudjuk, hogy igen, a harmadik fél valóban létezik.

„Valahogy megéreztem, hogy megcsal Peti. Többször is rajtakaptam, hogy ugyanazzal a nővel írogatnak egymásnak. Amikor rákérdeztem, azt mondta, nem fontos, nem akar tőle semmit, csak néha írogatnak egymásnak. Megnéztem a profilját a közösségi oldalon, és láttam, hogy akármit is mond Peti, van okom aggódni” – idézte fel Ágnes a történetét. Elmesélte, hogy kisebb-nagyobb szünetek voltak a beszélgetésben, és nem is találkozott a párja a másik nővel, ezért egy idő után elmúlt a félelem. Vagyis inkább csendesedett. Akkor még csak nem is sejtette, hogy hamarosan egy csapásra megváltozik minden körülötte – emlékezett vissza a 35 éves asszisztens a történtekre. „Egy este Peti céges eseményre ment, nekem is el kellett utaznom a városból munka miatt. Nyugtalanul aludtam, alig vártam, hogy annyi legyen az idő, hogy már hívhassam. Remegett a kezem. Néhány perccel később pedig bebizonyosodott, hogy nem volt alaptalan a félelmem. Már a telefonból megtudtam, mi történt. Megéreztem, hogy megcsalt” – árulta el Ágnes.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek