Egyéb kategória

A cicadorombolás gyógyít – Íme 7 ok, amiért érdemes befogadnod egy macskát

A macskák dorombolása nemcsak érzelmileg van jó hatással rátok, hanem a fizikai egészségetekhez is nagyban hozzájárul. Kis cirmos barátotok bizony olyan frekvencián képes dorombolni, melynek rezgései akár több évvel is meghosszabbíthatják életeteket.

vous - 2018.08.04.
A cicadorombolás gyógyít – Íme 7 ok, amiért érdemes befogadnod egy macskát

A Daily Infographic legújabb kutatása szerint, amikor a macskák 20-140 Hertz közötti frekvencián dorombolnak az ember mellett, az kiváló terápia. A dorombolás ugyanis csökkenti a stresszt, a nehézlégzés tüneteit, a szívroham kockázatát és még a csontokat is erősíti.

Az Animal Planet szerint tudományos kutatások vannak arra nézve is, hogy a gazdik tovább élnek, mint azok az emberek, akiknek nincsen háziállatuk.

A kisállatok képesek arra, hogy megszabadítsanak a gondjaitoktól, vagy, hogy félelmeitek sokkal kevésbé fontosnak tűnjenek. A kötelék fontossága az ember és a kisállat között talán sosem lesz megfejtve, de jó tudni, hogy van egy szőrös kis bizalmas körülöttetek, aki évekkel is meghosszabbíthatja életeteket.

A cicadorombolás 7 előnye, amiért érdemes macskát tartanotok:

  1. Csökkenti a stresszt
  2. Csökkenti a nehézlégzést, légszomjat
  3. Csökkenti a vérnyomást
  4. Gyógyítja a csontokat
  5. Egy tanulmány szerint a macskatulajdonosoknak 40 százalékkal kevesebb az esélyük egy szívrohamra
  6. Gyógyítja a fertőzéseket, duzzanatokat
  7. Gyógyítja az izom-, ín- és ínszalagsérüléseket.
Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.