Egyéb kategória

Próbáljátok ki a DIY csúcsát, a kreatív bútorfestést

A DIY nemcsak a kikapcsolódást és az alkotás örömét jelentheti, hanem általa igen sokat takaríthattok meg a havi költségvetésből is. Csúcsának a bútorfestés, bútorfelújítás számít, mely által igazán egyedivé varázsolhatjátok régi bútoraitokat. A témában Godó Alice, kreátor adott interjút, aki megmutatja nektek, hogyan is vágjatok bele a bútorfelújításba.

vous - 2018.08.04.
Próbáljátok ki a DIY csúcsát, a kreatív bútorfestést

Godó Alice bútorfestéssel és homedecor készítéssel, film, bemutatkozó és egyéb rendezvényfilmek készítésével, rendezvényszervezéssel egyaránt foglalkozik. De hogyan indult a karrierje? Erről mesélt nekünk:

„Kerti dekorálással kezdtem bele a csináld magad tevékenységekbe, ahonnan a homedekor készítés és a bútorfestés már csak egy ugrás volt. Ma már a megunt vagy lomtalanításból
származó, esetleg ezért beszerzett használt bútorok újraélesztése lett a kedvenc hobbim, és egyben a munkám is. Évek alatt megszerzett tapasztalataim, technikai tudásomat adom át a kezdő érdeklődőknek oktatás (workshopok) keretein belül. A 'nagy közösségi hálón' épülő DIY-csoportomban szintén a kreativitás, a bútorfestés és a homedekor készítés témaköreit osztjuk meg egymással.

Ezenkívül nemrégen sikerült elindítanom vállalkozásom egy másik vonalát, ami szorosan a kézműves életet élő alkotó társaim előmenetelét segíti. Imázsfilmeket forgatok kedves operatőr kollégámmal, amiben bemutatkozhatnak az alkotók és ezzel munkájukat, vállalkozásukat népszerűsíthetik.”

Forrás:
GlobalDiywithAlice

Miért tartod hasznos és kreatív hobbinak a bútorfestést?

Számomra az otthonszépítés, a kényelem megteremtése mellett, az újrahasznosítás, a környezetvédelem is nagyon fontos szempont. Munkáimra a legjellemzőbb a finom elegancia és a régi forma, modern társaikhoz illesztése. Régi szebb időket megélt bútorokat öltöztetek új ruhába, ahelyett hogy kidobnám és másikat vásárolnék helyettük. Egy jó hobbi mindenki számára a feltöltődést, a szürke hétköznapokból való kilépést jelenti. A bútorfestés amellett, hogy hasznos a családnak, a nők körében az egyik olyan hobbi, amiben kiélhetik kreativitásukat, kikapcsolódhatnak és megteremthetik az énidőt. Most szólok, fertőző a dolog!

Ha egyszer elkezded, nincs megállás!

Forrás:
GlobalDiywithAlice

Mit javasolsz a VOUS-olvasóknak, hogyan vágjanak bele?

Ahhoz, hogy belekezdjetek a bútorfelújításba, alapvető eszközök és felszerelés szükséges, de nem kell azonnal egy egész gépparkot beszerezni. A munka mindig a tisztítással kezdődik, zsírtalanított és pormentes felülettel lehet csak szépen dolgozni. Nem kell nagy dolgokra gondolni egy jó mosogatószeres lemosás azonnal segíteni tud. Otthon mindig van, tehát adott.

A bútorok javításához kell egy kis csiszolópapír, egy jó spakli, kalapács, fúró, ragasztók és némi fatapasz, amivel a felületi hibákat javítjuk. Egy-két jó festőecset, festőhenger és tálca, alapvetően szükséges. Nagyjából a kedvenc férjünk garázsában vagy kis barkács-zugában azért akadnak megfelelő alapszerszámok, amiket mi is használhatunk jó esetben. Óriási segítség, hogy az utóbbi pár évben kb. 11 féle (!?) krétafesték jelent meg a piacon, amit kimondottan bútorfestéshez fejlesztettek ki és az ahhoz tartozó technikák könnyű alkalmazásához. Igen a krétafesték ennek a hobbinak a nagy varázslója.
 

Forrás:
GlobalDiywithAlice

Mik a trendek a bútorfestésben?

A bútorfestésben használt és elterjedt stílusok, mint a vintage, shabbychic, oldworld trenddé váltak. A vintage például olyan teret hódított magának, hogy lassan nincs olyan közintézmény, szálloda vagy otthon, ahol ne lenne legalább egy darab ilyen felújított és újraálmodott bútor. Ezeknek a bútoroknak legfőbb jellemzője az elegáns kopottság, a finoman öregbített új, de mégis korosnak tűnő külső.

A krétafestékek pont ezekhez a technikához adnak segítséget. Könnyen csiszolható és strukturálható, jól fedő, szép színekben pompázó anyagok. Alapozó festék nélkül is használható, jól tapadó, könnyen felhordható a felületre. Nem utolsó sorban vízbázisú, bőr és bababarát, környezetre ártalmatlan szerek.

A krétafestékkel való festés igazi szórakozás! Azonnali sikerélmény!

Forrás:
GlobalDiywithAlice

Milyen technikákat ajánlasz?

Nagyon gyorsan, rengeteg technika is létrejött ehhez a hobbihoz. A homedekor készítésben használt technikákat is bátran alkalmazhatjátok, sőt leginkább ezeket látjuk viszont a festett
bútorokon is. Az antikolás technikák, a repesztett felületek képzése, a dekupázs, a transzferálás és még sorolhatnám, mi mindennel díszíthetünk egy-egy bútort.

Szóval vágjatok bele, élvezzétek az alkotás örömét, kapcsoljatok ki a hétköznapok mókuskerekéből, és ami nagyon fontos, törődjetek egy kicsit magatokkal is!

Kövessétek Godó Alice munkásságát a Facebookon és nézzétek meg a honlapját!

fészertitkok

#fészertitkok – Ismerjétek meg DIY-sorozatunkat!

A #fészertitkok a VOUS legújabb sorozata, amely egy virtuális menedék lehet minden nő számára. Egy hely, ahol egyszerre ismerhettek meg pofonegyszerű háztartási praktikákat, de akár kertszépítési-, szépségápolási tippekkel is gazdagodhattok. A #fészertitkokban lesz szó a női barkácsolásról, a főzésről, a mozgásról, a recyclingról, de még az autókról is – egy szóval mindenről, ami egy 21. századi nő életét körülveszi és amiket apróbb trükkökkel még élhetőbbé tehettek. Kíváncsiak vagytok a részletekre? ITT mindent megtudhattok! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.