Egyéb kategória

Nincs légkondi az irodában? Így vészeld át a hőséget a munkahelyeden

A legjobb megoldás kánikula idején természetesen a strand. De ha ti sem tudtátok szabadságotokat ezekre a napokra időzíteni, mutatunk pár tippet, amikkel a munkahelyen is elviselhetőbb lesz a hőség.

vous - 2018.08.01.
Nincs légkondi az irodában? Így vészeld át a hőséget a munkahelyeden

Úgy tűnik az idei nyár a tetőpontjához érkezett, árnyékban is legalább 30 fokot mérhetünk, a napon pedig szinte elviselhetetlen a hőség. Ezekkel a praktikákkal azonban egy kicsit enyhíthettek a forróságon, ha munkával telnek a kánikulai napok.

  • Lenge ruhák: ez az időszak a kényelmes, lenge, nem testhez simuló nyári ruhák szezonja. Lehetőleg világos színeket és természetes anyagokat válasszatok.
  • Hideg víz, üdítő: legyen nálatok már munkába induláskor egy üveg hideg innivaló. Ilyenkor kifejezetten fontos a napi nagyobb mennyiségű folyadékpótlás.
  • Szellőztessetek okosan: kora reggel szellőztessétek át az irodát, amikor még hűvösebb a levegő. Ha lehet, árnyékoljátok be az ablakokat napközben, hogy ne melegedjen fel a helyiség.
  • Ventilátor: tudjuk, hogy az egyik legkellemesebb megoldás ilyenkor a klíma, de ha éppen nincs az irodában, használjatok ventilátort. Egy nagy tál jeget tegyetek elé, így még hűvösebb levegőt fúj majd. A tálban még italaitokat is lehűthetitek.
  • Könnyű ebéd: melegben válasszatok könnyen emésztető ételeket, ilyenkor jobban esik egy saláta, mint egy forró pörkölt.
  • Lédús nassolnivalók: nasizáshoz válasszatok például dinnyét, ami, amellett hogy a nyár egyik kedvenc gyümölcse, behűtve hűsít és folyadékpótlásra is kiváló.
Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek