Egyéb kategória

A mostani hőhullámok nem anomáliák, ezentúl ez lesz a normális

Itthon ez a nyár eddig elég eseménytelenül telt időjárás terén: semmi kiemelkedő történelmi maximum, semmi nagy hőhullám, semmi jelentős lehűlés. Úgy tűnhet, hogy az időjárás nincs megőrülve, a klímaváltozás még messze van, így kéne ennek kinéznie – mindjárt mást mondana a dologról az, aki néhány ezer kilométerrel északabbra lakik, mint mi.

vous - 2018.07.28.
A mostani hőhullámok nem anomáliák, ezentúl ez lesz a normális

Az északi féltekén, annak ellenére, hogy mi jelenleg nem igazán érzékeljük, óriási hőhullámok söpörnek végig. Norvégiában például ebben az időszakban most mértek először 30 fok feletti hőmérsékletet, és úgy tűnik, nem igazán akar mérséklődni az északi országhoz mérten kánikulának mondható időjárás. Svédországban ugyanígy 34 fokig is felkúszott a hőmérséklet, Finnországban és Észtországban 32 fokot is mutattak a hőmérők. Nagy-Britannia sem úszta meg: az elmúlt 42 évben nem volt ilyen hosszú ideig tartó forró periódus az országban.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.