Egyéb kategória

A mostani hőhullámok nem anomáliák, ezentúl ez lesz a normális

Itthon ez a nyár eddig elég eseménytelenül telt időjárás terén: semmi kiemelkedő történelmi maximum, semmi nagy hőhullám, semmi jelentős lehűlés. Úgy tűnhet, hogy az időjárás nincs megőrülve, a klímaváltozás még messze van, így kéne ennek kinéznie – mindjárt mást mondana a dologról az, aki néhány ezer kilométerrel északabbra lakik, mint mi.

vous - 2018.07.28.
A mostani hőhullámok nem anomáliák, ezentúl ez lesz a normális

Az északi féltekén, annak ellenére, hogy mi jelenleg nem igazán érzékeljük, óriási hőhullámok söpörnek végig. Norvégiában például ebben az időszakban most mértek először 30 fok feletti hőmérsékletet, és úgy tűnik, nem igazán akar mérséklődni az északi országhoz mérten kánikulának mondható időjárás. Svédországban ugyanígy 34 fokig is felkúszott a hőmérséklet, Finnországban és Észtországban 32 fokot is mutattak a hőmérők. Nagy-Britannia sem úszta meg: az elmúlt 42 évben nem volt ilyen hosszú ideig tartó forró periódus az országban.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.