Egyéb kategória

Gyömbéres narancsfagyi – a legjobb frissítő forró napokra

Egészséges fagyi vagy gyümölcsjégkrém, de leginkább fagyasztott smoothie ez az istenien frissítő és finom, ugyanakkor egészséges kis nyári nassolnivaló. Minimális munkával maximális élményt nyújt, és nem egyszerűen narancsos, hanem egy kis csavart ad hozzá a pikáns gyömbér.

vous - 2018.07.26.
Gyömbéres narancsfagyi – a legjobb frissítő forró napokra

A narancs nálunk inkább a téli hónapokban kap fontosabb szerepet, nyilván azért, mert ilyenkor kevesebb a hazai gyümölcs, pedig ott, ahol terem, melegben fogyasztják, hiszen a lédús, édes-savanykás, zamatos narancs nagyon jó frissítő és folyadékpótló, sőt maga a gyümölcs hűsítő hatású, amiért a szervezetünk külön hálás.

A szezonális gyümölcsökről persze nem akarunk lebeszélni senkit, de ennek a pofonegyszerű és nagyon finom gyömbéres narancsfagyinak viszont érdemes adni egy esélyt…

Ebben a fagyiban az a jó, hogy tényleg egyszerű, csak gyümölcs van benne, és egy hatékony késes robotgép vagy turmix kell csupán a készítéséhez. Hogy ne csak a narancs húsa, hanem a héjának aromái is érvényesülhessenek, érdemes egy kevés vízben felfőzni némi narancshéjat, és ha már szirupot főzünk, ebbe tehetünk egy kis gyömbért is, ami még frissítőbbé és istenien pikánssá teszi ezt az üdítően friss, nagyon nyári desszertet.

A gyömbéres narancsfagyi receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek