Egyéb kategória

Magyarország vs. Uganda – 5 dolog, ami a hazatéréskor okozott kultúrsokkot

Könczöl Zsófi, a Szívemben született Afrika blog szerzője hamarosan ismét Ugandába utazik. Mivel már többször járt ott, így tudja, mire készüljön. Az első alkalom után azonban komoly kultúrsokkot okozott neki a két ország közötti különbség.

vous - 2018.07.23.
Magyarország vs. Uganda – 5 dolog, ami a hazatéréskor okozott kultúrsokkot

Mindig azt mondják, hogy az ilyen nagy utazások alkalmával jó esély van a kultúrsokkra. Na hát nálam ez éppen fordítva volt. Amikor megérkeztem Ugandába nagyon otthonos érzés kerített hatalmába, nagyon gyorsan akklimatizálódtam a helyi viszonyokra, azonban amikor hazajöttem akkor annál inkább éreztem a “kultúrsokkot”.

Melyek voltak ezek a helyzetek? Álljon itt 5 eset:

1.

Amikor kinyitod a csapot és jön belőle a víz. Ráadásul meleg.

2.

Amikor először sétálsz úgy az utcán, hogy nincs körülötted senki. Vagy amikor észreveszed, hogy nem köszönnek az emberek, akik elhaladnak melletted, sőt rád sem néznek. Az ilyen váltás hetekig az egyik legnehezebb érzés. Igazán magányos érzés.

A további három esetért kattintsatok a blogomra >>>

600

Segítsetek Zsófinak, hogy segíthessen!

„Afrikával foglalkozni számomra nem csak egy munka, hanem hivatás is. Ez a projekt pedig a szívügyem, ott éltem ezek az emberek között, beengedtek az életükbe, bepillantást engedtek a mindennapjaikba én pedig a szívem egy jó nagy részét náluk hagytam, abban, meg amit hazahoztam jöttek velem, az arcuk, a nevük, az életük, a sorsuk és a hitem, hogy esélyt adhatok nekik arra, hogy egy kicsit könnyebb legyen az életük” – írja Zsófi. Ha felkeltette az érdeklődéseket a munkája, ide kattintva >>> tudjátok támogatni.

Ajánlott cikkek