Egyéb kategória

Így hűtsétek le lakásotokat kánikula idején – 5 praktikus tipp a forró nyári napokra

Nyáron a legjobb egy hűvös lakásba hazaérni. Ezekre figyeljetek, hogy a kánikulában is kellemes maradjon az otthoni hőmérséklet.

vous - 2018.07.21.
Így hűtsétek le lakásotokat kánikula idején – 5 praktikus tipp a forró nyári napokra

Csukva vagy nyitva?

A szellőztetés fontos, de nyáron ügyeljetek arra, hogy a megfelelő időben szellőztessétek ki a lakást. Éjszakára tárjátok ki az ablakokat, hogy friss, hűvösebb levegő legyen a lakásban. Hajnalban vagy kora reggel, ahogy melegedni kezd az idő, csukódjatok be, hogy ne melegedjen fel az éjjel lehűlt lakás hőmérséklete.

ablak reggel

ablak reggel
Forrás:
pexels

Redőnyt le!

Napközben árnyékoljátok le az ablakokat, engedjétek lejjebb a redőnyt, húzzátok be a függönyöket, hogy a tűző nap sugarai ne melegítsék fel otthonotokat.

Ventilátor

A klíma helyett olcsóbb megoldás lehet egy ventilátor, ami ugyan nagyrészt csak átkeveri a levegőt, de ha jeges vizes palackot, vagy egy nagy tál jégkockát tesztek elé, hűti is.

Objektum doboz

Kevesebb elektromos cucc, több növény

Az elektromos háztartási gépek és kütyük csak úgy árasszák magukból a meleget. A kánikulában érdemes kihúzni, amire nincs szükségetek ezek közül. A zöld növények viszont tisztítják a levegőt és hűvösen tartják környezetüket.

Ne fokozzátok a hőséget

Kánikula idején készítsetek könnyebb ételeket, kerüljétek a nagy sütés-főzést a konyhában. Ha lehet, ne melegítsétek tovább a lakást a gáztűzhely vagy a sütő órákig tartó használatával. Kerüljétek a forró fürdőt is! Valószínűleg egy hűvös és gyors zuhany amúgy is jobban fog esni a forróságban, és így még a lakásotok sem lesz totál párás a fürdőzés után.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: