Egyéb kategória

Kikapcsolódás a Dunántúl kis falvaiban

Mi is lenne megnyugtatóbb, mint a friss vidéki levegő és egy csendes kis falu a mesebeli táj közepén. Mutatunk néhány ideális úti célt, ha ti is a falusi turizmus nyugalmára vágytok a pörgős nyári hónapok közepén.

vous - 2018.07.21.
Kikapcsolódás a Dunántúl kis falvaiban

Káli-medence, Köveskál

A festői Káli-medence szívében található a rusztikus mediterrán hangulatú Köveskál. A Balaton-felvidék egyik legszebb vidékén kirándulhattok, ha Köveskálon szálltok meg. Túrázhattok a Bakony hegyi útvonalain, a Káli-medence tanösvényein, ellátogathattok a köveskáli Kovácsműhelybe és Kovácsmúzeumba, és részt vehettek a település gazdag nyári programjain.

Objektum doboz

Objektum doboz

Őrség, Velemér

A Belső Őrség mesés kis faluja, Velemér tökéletes úti cél lehet, ha nyugalomra és friss levegőre vágytok. Az Alpok lábánál, a Szlovén határ közelében található falu a honfoglalás utáni kor hangulatát idézi. A település a Szentháromság templomról híres, és itt találjátok a Sindümúzeumot is, ahol a házilag égetett tetőcserepeken (sindükön) túl népi cserépedényeket fedezhettek fel.

Érdemes megnézni a tájházat, a műemlék jellegű parasztházat és a Belső Őrség három faluján át vezető, néhány kilométeres Sárgaliliom tanösvény. Ha Velemérben pihentek keressétek fel az Őrség csodálatos látnivalóit, mint például az Őrségi Nemzeti Parkot, a márokföldi Tündérkertet, a magyarszombatfai vadászati kiállítást vagy a Fazekasházat.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Buzsák

A Balaton déli partján, Fonyód vonzáskörzetében található a népi örökségünket őrző Buzsák. A falu népművészetében a mai napig fennmaradt a hímzés és fafaragás. A látnivalók közül érdemes végigjárni a Faluházat, a Buzsáki Népművészeti Tájházat, a Fehér-kápolnát és a Római Katolikus Templomot. Buzsák fürdőjéről is híres, így ha a túrázásban megfáradtatok, próbáljátok ki a helyi fürdő medencéit.

Objektum doboz

Objektum doboz