Egyéb kategória

Csokitorta tükörglazúrral – így lesz fényes és csillogó a torta

A fényes csokimáz mostanság az egyik legmenőbb dolog, ami a torták tetejére kerül, rengeteg gasztroblogger igyekszik megfejteni a cukrászdák csodásan sima és ragyogó bevonatának a titkát. Tényleg nagyon látványos, igazán lenyűgöző, ráadásul még cukrásznak sem kell lenni ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön. Jöhet a titok?

vous - 2021.02.01.
Csokitorta tükörglazúrral – így lesz fényes és csillogó a torta

Az úgynevezett tükörglazúr vagy mirror glaze egy nagyon fényes, csillogó, tükröződő bevonat, ami az utóbbi időkben elképesztő népszerűségnek örvend. Annyira látványos a tükörsima és ragyogó máz, hogy igazi profi külsőt kölcsönöz a legegyszerűbb sütinek is, és szempillantás alatt álomdesszertté varázsolja. A csillogó csokis bevonat eredetileg egy elég macerás, többféle bonyolult konyhatechnológiát igénylő folyamattal készült, de

szerencsére sok kísérletezés eredményének köszönhetően ma már az ellenállhatatlan és ünnepi bevonatot egész egyszerűen elkészíthetjük házilag is.

A tükörglazúr fényességét és simaságát a zselatinnak és a botturmixnak köszönheti, ezen kívűl tejszín, kakaópor, cukor és víz kell csak hozzá. A titok, hogy egy éjszakát kell pihentetni, és kétszer mixelni, mégpedig nagyon óvatosan, hogy levegőbuborék ne kerüljön bele, mert akkor inkább habos lesz, nem pedig ragyogó és csillogó. Az alábbi receptben egy omlós és puha csokis sütire kerül bevonatként, fantasztikusan finom, ünnepi – és egyáltalán nem bonyolult.

Csokitorta tükörglazúrral – a receptért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.