Egyéb kategória

Kötelező olvasmányok, amelyeket felnőttként érdemes újraolvasni

Talán sokan nem szerettétek a nyárra kiadott kötelező olvasmányokat az iskolai szünidőben. Már maga az, hogy kötelező, elvette a kedveteket az olvasástól? Felnőttként már nem kötelezőek ezek a könyvek, próbáljátok újraolvasni őket, és meglátjátok, teljesen más színben tűnnek majd fel a történetek.

vous - 2018.07.15.
Kötelező olvasmányok, amelyeket felnőttként érdemes újraolvasni

Hoztunk néhány könyvet példaként, amiket érdemes újra kipróbálnotok akár a vakáció alatt, akár egy nyugisabb hétvégén.

Fekete István: Vuk

Lehet, hogy úgy érzitek, a kis róka története csak gyerekmese, de valahol mégis örök mese ez. Fekete István lebilincselő és gyönyörű regényének lapjain megelevenedik az erdő állatvilága, és végigkísérhetitek Vukot a felnőtté válás sokszor rögös útján.

Objektum doboz

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Ki ne emlékezne a kis Nemecsek Ernőre, aki az életét is feláldozza a hőn szeretett grundért? Boka Jánosra, a bátor Áts Ferire vagy az áruló Geréb Dezsőre? A Pál utcai fiúk és a vörösingesek harca idén a színházban is újraéledt. Érdemes fellapozni újra a kultikus regényt is.

Objektum doboz

William Shakespeare: Rómeó és Júlia

Shakespeare 16. századi romantikus drámája a drámairodalom egyik legnagyobb alkotása. Az olaszországi Verona városában élő Montague és Capulet család közti ellentét régi időkre vezet vissza. A két család ifjú tagjai, Rómeó és Júlia a családi viszály ellenére is egymásba szeretnek. Éljétek át újra, felnőtt fejjel is a fiatal szerelmesek tragédiáját.

Objektum doboz

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

A kis herceget sokan még az általános iskolai időkből ismerhetitek, sokrétű tanulságát azonban gyerekként lehet, hogy még meg sem értettétek teljesen. A szeretet és a barátság meséje mellett különböző személyiségtípusokat, társadalmi problémákat is megfogalmaz a szerző. A mű tanítását van, aki örökérvényű igazságnak, van, aki egyszerű közhelynek tekinti, de

újraolvasva egészen biztos, hogy számotokra is többet jelent majd, mint egy előre értelmetlennek tűnő gyermekmese.

Objektum doboz

Objektum doboz

600

Háromórás kulináris szeánsz a kis hercegnél

Lassan és komótosan, finomat, jót és hosszan élvezve. Így kell enni egy slow food étteremben. Ha a helyben termelt, jó minőségű alapanyagokból elkészített ételeket A kis herceg és annak írója virtuális társaságában költheti el az ember, az már maga a kulináris gyönyör.

Korábbi szerzőnk, Tóth Mariann cikkét ide kattinva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek