Egyéb kategória

Ittatok ma már eleget?

A rendszeres napi folyadékbevitel egész évben fontos, a nyári melegben azonban az átlagosnál is több vízre van szüksége szervezeteteknek.

vous - 2018.07.08.
Ittatok ma már eleget?

2 liter folyadék az ajánlott napi folyadékmennyiség, de kánikula idején ez a 3-4 litert is elérheti.

Figyeljetek arra, hogy ne csak akkor igyatok, amikor szomjasak vagytok, hanem a napi rutinhoz hozzátartozzon a rendszeres folyadékpótlás. A szomjúságérzet már az utolsó jelzés, azt jelenti, hogy már rég innotok kellett volna.

A munkahelyen vagy akár otthon készítsetek a közeletekbe egy üveg vizet, hogy tudjátok mérni, mennyit teljesítettetek a szükséges napi beviteli mennyiségből.

Ha kevés folyadékot fogyasztotok, az káros hatással van szívműködésetekre, megemelkedik a testhőmérsékletetek, tápanyagokat veszítetek és a teljesítményetek is romlik. Bővebben itt olvashattok a dehidratáltság tüneteiről.

Mit igyunk és mit ne igyunk? 

Az egészséges táplálkozás részét képezi a megfelelő folyadékfogyasztás is. Igyatok nyáron rendszeresen vizet, friss gyümölcsből és zöldségből készített gyümölcsleveket, turmixokat.

A cukros üdítőktől, alkohol és koffeintartalmú italoktól csak még szomjasabbnak érezhetitek magatokat. A nyári melegben ezeket csak mértékkel fogyasszátok, és gondoskodjatok mellette a megfelelő folyadékbevitelről.

Ízesített víz házilag

Forrás:
Depositphotos
Víz innivaló

Forrás:
Depositphotos
viz-ital-innivalo-ivas

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek