Nyáron a sütés nélkül készülő desszertek a legjobbak, főleg, ha jól be vannak hűtve. A sajttorta tipikusan ilyen, de ha nem akarunk pepecselni egy egész tortával, készíthetünk golyóbisokat a krémsajtos masszából, piskóta- vagy kekszmorzsában megforgatva isteni és egyszerű desszert magunknak, de kerti partin is nagy sikert arathatunk vele.
A frissítő, hűsítő kis sajttorta-golyó zseniálisan egyszerű, percek alatt elkészíthető, és a falatnyi bonbonokat nem lehet nem imádni. Akkor igazán finom, ha egy kis gyümölcs is kerül bele – esetünkben málna, de akár áfonya, ribizli, eper is tökéletes hozzá. Mindenképpen érdemes pár órát a hűtőben pihentetni, hogy a massza formázhatóvá dermedjen, utána pedig eldönthetjük, hogy keksz vagy piskóta morzsájába forgatjuk bele
– egészségesebb változathoz akár zabpelyhet is használhatunk.
A hempergetéshez használt morzsának sem árt, ha kicsit megbolondítjuk – itt reszelt citromhéj került hozzá, de fahéj, narancshéj vagy akár kókuszreszelék, reszelt csoki is tökéletes hozzá, érdemes akár több változatban is kipróbálni, mert isteni!
Málnás sajttorta-golyó receptjéért kattintsatok ide!