Egyéb kategória

Jégkocka helyett fagyasztott gyümölcs – a legjobb nyári frissítő

Egy pohár hűs rozé, fehérbor vagy fröccs a nyári esték kihagyhatatlan kelléke, és akkor igazán frissítő, ha tényleg jól behűtjük az italokat, de még így is viszonylag gyorsan felmelegednek. A jégkocka helyett azonban mással is frissíthetjük őket - például fagyasztott gyümölccsel. De limonádéhoz vagy jeges teához sem utolsó!

vous - 2018.07.06.
Jégkocka helyett fagyasztott gyümölcs – a legjobb nyári frissítő

A nyár csupa bolondság, így a frissítő italainkat is érdemes bolondá tenni. A fagyasztott gyümülcs, szörp vagy gyümölcspüré nemm csak hűsíti, de meg is vadítja az italainkat, legyen szó limonádéról vagy esti fröccsről, pohár borról.

A finom, gyümölcsös borok, fröccsök, de limonádék mellé is jól paszol a gyümölcs, és ha fagyasztva használjuk őket, akkor kellemesen lehűtik az italainkat, de nem vizezik fel, mint a sima jégkocka. Ja partita készülünk, akkor kiadósabb a gyümölcsöket szétosztani jégkockatartóba, esetleg 1-2 levél friss menta, bazsalikom vagy citromfű levelével, nagyon mutatós és ízekben in különlegessé teszi az italt, de amúgy a simán lefagyasztott bogyósok – meggy, málna, eper, cseresznye vagy szeder is szuper jégkocka helyett, persze pár levél friss zöldfűszert hozzádobva még finomabb és különlegesebb.

Kattintsatok néhány ötletért!
 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.