Egyéb kategória

A kezek és lábak nélkül élő beauty-blogger tízezreket inspirál

Hannah Olateju kétéves volt, mikor agyhártyagyulladás következtében mindkét kezét és lábát amputálni kellett. Ennek ellenére profi sminkes lett belőle.

vous - 2018.07.09.
A kezek és lábak nélkül élő beauty-blogger tízezreket inspirál
Objektum doboz

A 18 éves, Londonban élő lány életét anank idején csak azzal lehetett megmenteni, ha végtagjait amputálták. A családja – testvéreivel az élen – ezután mindent megtett, hogy Hannak ennek ellenére is teljes életet élhessen.

Amikor tini voltam, természetesen nekem is voltak súlyos önbizalomproblémáim, nehezen viseltem, hogy sokan megbámulnak, összesúgnak a hátam mögött"

– meséli a friss, róla készült dokumentumfilmben a fiatal lány.

Objektum doboz

Hannak aztán rájött arra, hogy egyéniségét a különféle, színes sminkek és frizurák segítségével tökéletesen kifejezheti, így órákat töltött azzal, hogy tökéletesítse tudományát. Ujjak nélkül a legnehezebb a kontúr-technikák elsajátítása volt, de Hannah ma már ebben is profi.

A különleges teremtés egyébként több, mint beauty-blogger: testpozitív aktivistaként sokaknak ad erőt, hogy úgy szeressék magukat, ahogy vannak. Úgy véli, semmiről sem kell lemondani, ami fontos számunkra, még ha fogyatékkal is élünk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Címkék: #testpozitív
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.