Egyéb kategória

Gyorsan akartok fejlődni a futásban? Lépcsőzzetek!

Lépcsőzés! Ez az igen hatékony edzésforma kiváló kiegészítője bármely sportág erőnléti edzéseinek, hiszen a minden ember számára természetes alapmozgást, a futást vegyíti a különböző méretű és hosszúságú lépcsőfokok erősítő hatásával. Jó alapot adhat a Ring Run futóversenyen, a Hungaroring emelkedőinek leküzdéséhez.

vous - 2018.07.01.
Gyorsan akartok fejlődni a futásban? Lépcsőzzetek!

A lépcsőzés tulajdonképpen az interval edzéseknek, vagy a domb-futásnak egy intenzívebb formája, melynek fontos szerepe lehet intenzitás függvényében a zsírégetés, az állóképesség növelése, vagy akár az erőfejlesztés területén is. Az erős emelkedőre történő  felfutással szemben előnye, hogy – mivel a talp, illetve annak első része vízszintes felületre érkezik – kisebb terhelést ad az Achilles-ínnak és biztosabb talajfogással, dinamikusabb erőkifejtést tesz lehetővé.

Mint minden teljesítményorientált mozgás, így a lépcsőzés előtt is elengedhetetlenül fontos a megfelelő bemelegítés. 10 percnyi kocogás és legalább ennyi bemelegítő és nyújtó gimnasztika javasolt előtte. A lépcsőzés helyszínéül lehetőség szerint legalább 50-100, de legjobb ha 150 lépcsőfokból álló helyet válasszunk.

Hogyan lépcsőzzünk? Olvassátok tovább a cikket ide kattintva >>>

Domokos Enikő személyi edző

A konditermen túl – A feszes combok a lépcsőházban is készülhetnek!

Van az úgy, hogy az ember lányának sem az edzőteremig, sem a közelben lévő futópályáig nincs kedve kimozdulni – pedig sportolni kell, igen, még télen is! Ilyenkor jönnek jól az otthon vagy épp a lépcsőházban végezhető gyakorlatok. Tartsatok velünk, Domokos Enikő személyi edző segítségével ezúttal a formás lábak és popsi érdekében kimozdítunk titeket a szoba négy fala közül! Kattintsatok ide, és mozogjatok!

Ajánlott cikkek