Egyéb kategória

Szuperszexi magyar fürdőruha készül óceáni hulladékból

Ugyan a fürdőruhavásárlás szezonja áprilisban kezdődik és júliusra többnyire véget is ér, ha még nem szereztétek be az idei bikiniteket, tudunk egy szuper alternatívát. A magyar Undersea Bikini azzal írja be magát a divattörténet nagykönyvébe, hogy óceáni hulladékból készített alapanyagot használ, így környezettudatos, ugyanakkor a márka szuperszexi is, így biztosan szívesen lecsapnak rá a legfiatalabbak is.

vous - 2018.06.30.
Szuperszexi magyar fürdőruha készül óceáni hulladékból

Ha a környezettudatosság fontos számotokra, akkor valószínűleg kevesebb ruhát, cipőt, kiegészítőt vásároltok, megtanultatok spórolni, viszont odafigyeltek arra, hogy a pénzeteken mit vesztek. Bikinit vehetnétek bármelyik fast fashion márkánál is, de nagy a valószínűsége, hogy jövőre már nem viselitek. Akkor miért nem választotok inkább olyat, amelyik garantáltan környezettudatos alapanyagból készül, magyar munkahelyet támogat, teknősöket ment és még jól is néz ki?

Forrás:
Undersea Bikini

A magyar Undersea Bikini nyár elején jelent meg a piacon, és minden fenti feltételnek eleget tesz. Alapanyaga óceáni hulladékból készül, amit az ECONYL® nevű cég készít, amelynek önkéntesei halászhálókat hoznak a felszínre, majd ezt dolgozzák fel alapanyagnak. Az Undersea Bikini alapítói, Tóth Móni és Szomolányi Szandra utazásaik során saját bőrükön tapasztalták, mekkora baj van a világban, mennyi hulladékot termelünk feleslegesen. Akkor döntötték el hogy valamit tenni fognak, hogy felhívják a figyelmet az óceánok szennyezettségére. Elkezdtek kutatni, végül rátaláltak az óceáni hulladékból készült alapanyagra, és elhatározták, hogy ebből szeretnének fürdőruhákat készíteni.

Nem volt könnyű dolguk, nem is mindenki támogatta az Y generációs vállalkozókat, mégis végigvitték, amit terveztek.

A márka darabjai Magyarországon készülnek, megvásárlásukkal magyar munkahelyet támogattok. Az alapanyag újrahasznosítható, így ha a fürdőruhátok elkopott, csak vissza kell küldenetek a márkának, amely intézi a továbbiakat.

Forrás:
Undersea Bikini

Jelenleg a márka bizonyos darabjaival egy teknőskórházat támogatnak, a kijelölt bikini árának 10%-a jut el az állatkórházig. Eredetileg nem így tervezték, szerettek volna az összes bikinivel egy másik szervezetet támogatni, de végül addig osztottak-szoroztak, hogy nem szerettek volna emiatt belebukni már az indulásba.

„Szívünk szerint minden állatot támogatnánk, de mivel a márkánknak kellett egy keretet adnunk, így a tengeri teknősök támogatása került a középpontba. Mindig mással szeretnénk dolgozni, szeretnénk a jövőben egyre többet és többet adományozni” – nyilatkozta Tóth Móni a Holy Duck! blognak. A teljes interjút ide kattintva >>> olvashatjátok el. Kevesen tudják, hogy a tengeri teknősök mind a hét faját veszélyezteti az óceánokba, tengerekbe került műanyag. Ezekbe nemcsak belegabalyodhatnak, hanem a költőhelyükön is nehezíti vagy ellehetetleníti a mozgásukat, a gyomrukba került műanyagok miatt pedig el is pusztulhatnak.

A teknősök támogatása nem minden, a környezettudatos gondolkodás a márka szinte valamennyi pontján visszaköszön.

„Úgy találtuk ki, hogy minden újrahasznosítható legyen a csomagolástól kezdve a címkéig, amit amúgy el lehet ültetni, mert virágmagok vannak benne. Ezt teszteltem is, most már nyílnak is a virágok, szóval tényleg működik. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy ilyen címke nem olcsó, mert ami újrahasznosított, és még ilyen egyedi ötlet is van benne, az mindig drágább lesz. De nekünk fontos minden részlet. Azt szeretnénk, hogy sok pici plusz legyen a márkába, ami még megfogja a vásárlókat.”

Ha tetszik a bikini, csekkoljátok a márka webshopját, Facebookját és Instagramját is!

Ajánlott cikkek