Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek, ha kánikulában mentek futni

Azt már ezerszer elmondtuk, hogy a bikinialak nem nyáron készül, viszont ez még nem jelenti azt, hogy ilyenkor fel kell hagyni a mozgással, ha már télen nem jött össze. Bár a bulik és a forróság hatására képesek a legaktívabbak is ellustulni, attól még, hogy meleg van, fel kell kapni a futócipőt! Csak figyeljetek oda az alábbiakra.

vous - 2018.06.23.
Ezekre figyeljetek, ha kánikulában mentek futni

NAGYON korán kell kelni

Vagy nagyon későn, ugyebár. A legnagyobb kánikulai napokon már reggel hétkor is 25 fok körül mozog a hőmérséklet, ami nagyon megnehezíti az edzést – és nem utolsó sorban a szívet is megviseli. Szóval elő az ébresztőórával, hajnlaban kelés! 

Víz, víz, víz

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a rendszer vízivás, a nagy hőségben viszont kiemelten az. Felejtsétek el a sportitalokat, a hidratáltság legkönnyebben tiszta, ízesítetlen vízzel érhető el.

Naptej

Leégni bármikor le lehet, nem csak akkor, ha éppen a strandok fekszetek és nem csak a déli órák közben. Ha napfelkelte után indultok ki, mindenképp kenjétek be a szabadon hagyott bőrfelületet!

Sapka, (sál)

Lehet, hogy izzadni fog alatta a fejetek, de ha nem szeretnétek napszúrást kapni az első pár kilométer után, sapkát muszáj lesz magatokkal vinni. Arról nem is beszélve, hogy a fejbőrünk ugyanúgy meg tud égni, mint bármelyik másik testrészünk.

Ne öltözzétek túl

A nyári futásban a legjobb, hogy el lehet felejteni a réteges öltözködést. Elő a rövidnadrágokkal és ujjatlan sportfelsőkkel! Kevés cucc, könnyebb mozgás – mi kell még?

Engel Nóra félmaraton

Nem szerettem futni, mégis megcsináltam a félmaratont!

Ha egy éve valaki azt mondja, hogy májusban nem az aktuális nyári trendekről, hanem az első félmaratonomról fogok írni, valószínűleg mosolygok magamban egy jót. És végül most is ezt teszem, sőt, szárnyalok belül, mert úgy alakult, hogy életem első 21 kilométere után pár nappal valóban egy élménybeszámolót pötyögök.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek