Egyéb kategória

5 íratlan Instagram-szabály, amit muszáj betartani

A Z generáció lassanként elhagyja a Facebookot, és átnyergel az Instagramra, hogy képekben és rövid videókban fejezze ki önmagát. Az Instagram-etikett betartása nélkül azonban nincs esély sikerre hosszútávon...

vous - 2018.06.22.
5 íratlan Instagram-szabály, amit muszáj betartani

1. Mindig tüntessétek fel a fotó forrását, ha nem sajátot használtok!

A cél nyilván mindig az, hogy saját anyagok kerüljetek feltöltésre, elvégre a személyes márkaépítés és az önkifejezés a cél. Ha viszont kivételt tesztek, fontos, hogy a kép forrása mindig megjelölésre kerüljön, egyéb esetben ugyanis digitális tolvajlás esete áll fenn.

2. Felejtsétek el a „követem, aztán kikövetem” stílusú kommunikációt!

Sokan ezért követnek be másokat, hogy maguk is minél több követőre tegyenek szert. Ez az egész én-követlek-hogy-te-is-köves metódus viszont rendkívül gyerekes. Azokat követjük akik számunkra releváns, érdemes tartalmat generálnak, és nem várjuk cserébe ugyanezt másoktól…

Objektum doboz

3. Ne, az Isten szerelmére, ne spammeljetek!

A lelkes ifjú felhasználóknál előfordul, hogy ipari mennyiségben posztolnak az elején, és azt hiszik, ez teszi őket előbb-utóbb sikeressé. Ez persze óriási tévedés: nem a mennyiség, hanem a minőség az, ami új követőket – és esetleg világhírnevet – hozhat.

4. Használjátok a megfelelő hashtageket!

Hiszen aligha van annál idegesítőbb, amikor tücsköt-bogarat beírogattok a képek alá, hogy minél többen felfigyeljenek azokra. Ugyanígy az is értelmetlen pazarlás, ha egy kép elveszik a vizuális információtengerben, csak mert nincs megfelelő hashtagekkel ellátva.

5. Soha ne kérjetek senkit arra kommentben, hogy kövessen titeket!

Ez ugyanis sokkal, de sokkal cikibb (és idegesítőbb), mint a „köszönöm, hogy addoltál” a MySpace-en a maga idejében.

instagram-dietetikus-interju-eletmodvaltas-cikkalap-mengyan-eszter1

Vajon nevezhetőek művészeti projektnek az Insta-sorozatok?

Hogy mitől jó egy Insta-fotó? A beállítástól, vágástól, a fényektől, a tökéletes pózoktól, hátterektől, sminkektől és filterektől. Vagyis – legtöbbször – a beléjük fektetett energiától. Apró projektek ezek, amikbe munkát fektetünk, aztán várjuk, hogy learathassuk a gyümölcsöt lájkok és bekövetések formájában. Az ilyen jellegű képeket persze sokszor ki lehet nevetni, meg lehet rajtuk értetlenkedni – nem tagadom, néha én is szoktam –, de a beléjük feccölt idő sokszor igenis becsülendő lehet, pláne, ha értelmük is van. Folytatás >>>

Címkék: #Instagram
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.