Mindannyian tudjuk, hogy étkezésünk, ételeink minősége és mennyisége nagyban befolyásolja a közérzetünket, egészségünket, sőt olykor még azt is, várhatóan meddig fogunk élni.
Sose együnk szénhidrátot magában
A szénhidrát az egekbe tolja a vércukorszintünket, így sokkal nagyobb az esélye, hogy cukorbetegek leszünk, magas lesz a vérnyomásunk, vagy előbb-utóbb szívinfarktusunk lesz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ki kell iktatni a szénhidrátot teljes mértékben.
Figyeljünk oda a hidrogénezett zsírokra
Zsírokra is szüksége van a szervezetnek, azonban óriási különbség van az egészséges és a transzzsírok között. Kerüljük a margarint, a félkész termékeket, a porokat, a tartósított élelmiszereket.
A tányérunk felét töltsük meg színekkel
Teljesen mindegy, mit eszünk, együnk hozzá minél többféle zöldséget.
Figyeljük meg, mit és mennyit iszunk
A népesség egy jelentős része szomjazik, és nem azért, mert nincs mit innia, hanem mert egészen egyszerűen elfelejt. Vegyük magunk mellé az üveget, és ha kell, töltsünk le egy alkalmazást, ami figyelmeztet bennünket a napi két és fél literre.
Együnk naponta 25 grammal több rostot
A rost segít kontrollálni a vércukorszintünket, javítja a szívünk egészségét, csökkenti a stroke kockázatát. Sőt, ki is pucolja a beleket.
Olvassátok el a többi tippet a Ridikül oldalán!