Egyéb kategória

Hogyan védjétek meg magatokat a mindennapi környezetszennyezéstől?

Persze, folyton arról szól a fáma, hogy meg kell óvnunk a Földet a környezetszennyezés káros hatásaitól. Arról már kevésbé beszélünk, hogy pontosan ezek a környezetszennyező tevékenységek azok, amelyek a saját életünket is megkeserítik, sőt, jelentősen le is rövidítik – ugyanúgy saját magunknak is felelősen kell viselkednünk, ha szeretnénk hosszú és egészséges életet élni.

vous - 2018.06.18.
Hogyan védjétek meg magatokat a mindennapi környezetszennyezéstől?

Egy jó ideig egyenesen felfelé tartott az emberek átlagéletkora: régen sem éltek annyival kevesebb ideig, hiszen a statisztikákat inkább a csecsemőhalandóság húzta le, nem az, hogy mindenki 30-35 év után elhunyt, de azért elmondható, hogy egyre tovább és egyre egészségesebben éltünk az elmúlt évtizedekig. Ma azonban egyre többen halnak meg egyre korábban – hatvan év környékén már jó esélye van az embernek, hogy olyan betegséget kapjon, amiből többet nem épül fel.

Minek köszönhetjük mindezt? Elsősorban saját magunknak – ennek a tendenciának jelentős részéért ugyanis a környezetszennyezés tehető felelőssé.

De mit tehetünk azért, hogy minél kevésbé érintsenek bennünket a környezetszennyezésből adódó egészségügyi problémák? Milliónyi tippet fel lehetne sorolni, de mi inkább általánosságban szeretnénk érinteni a problémát, hiszen mindenkinek mások a mindennapjai, és máshogy tudja beilleszteni a megfogadandó tanácsokat az életébe.

A vízszennyezettség ellen az egyetlen biztos módszer, amit megfogadhatunk, az az, hogy ne igyunk szennyezett vizet. Heuréka! A saját csapvizünkben is lehetnek azonban olyan összetevők, amelyek károsak lehetnek az egészségünkre, ezért egyáltalán nem árt, ha veszünk valamilyen víztisztító berendezést, és minden alkalommal használjuk. Valószínűleg itthon nem fenyeget minket az a veszély, hogy olyan vizet iszunk, amitől nagy bajunk lesz, de nem árt biztosra menni.

Ha érdekel a cikk további rész olvassátok el a Fyouture oldalán!

Forrás:
Fyouture
Ajánlott cikkek