Egyéb kategória

Ez a 3 titok lehet a francia nők karcsúságának kulcsa

A francia nőket csodálva és irigykedve nézzük, hiszen az erős sztereotípiának köszönhetően törékenynek, vékonynak, sikeresnek és minden esetben divatosnak tartjuk őket. De vajon mi lehet a titkuk? Annyi biztos, hogy filigrán testalkatukat nem önsanyargatással tartják meg, gondolkodásmódjuk viszont annál inkább hozzájárul kifinomult stílusukhoz.

vous - 2018.06.18.
Ez a 3 titok lehet a francia nők karcsúságának kulcsa

Mindenből egy keveset

A francia nők semmiből nem fogyasztanak nagy adagokat, inkább sokszor esznek, de keveset. A hangulatos kávézók péksüteményei sem véletlenül aprók, hiszen azonfelül, hogy roppant mutatósnak néznek ki, segítenek a mértéktartásban is. Étkezéseiknél nagyon fontosnak tartják az étel kiélvezését, így azt mindig lassan fogyasztják el. Ha lassabban eszünk, előbb érezzük eltelve magunkat, így kevesebb adaggal is jóllakhatunk. Szuper trükk, nem igaz?

Száraz bor a vacsorához és sok kávé

A híres borok össze vannak fonódva Franciaországgal, így természetesen a francia nők is szeretnek 1-1 pohár száraz bort meginni vacsorájukhoz. Az élvezet mellett – ami természetesen ebben az esetben is elengedhetetlen számukra – egy kevés bor bizonyítottan serkenti az emésztést. Üdítőt nem igazán fogyasztanak, főleg nem szénsavasat és cukrosat. Ehelyett inkább vizet isznak és kávéznak – ez utóbbinak közismert az anyagcsere-gyorsító hatása. Persze azért fontos mértéket tartani, hiszen mértéken felül az alkohol- és a koffeinfogyasztás sem egészséges!

Olvassátok tovább a cikket a Ridikül oldalán!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.