Egyéb kategória

5 konyhai hiba, amit szinte mindenki elkövet

Mindenkinek megvannak a maga konyhai rutinjai, amit a nagyitól, az édesányánktól tanultunk, vagy egyszerűen csak olvastuk valahol, és szentül hisszük, hogy így kell, így lesz jobb az étel. De nem mindegyik működik, és van, amikor még árt is.

vous - 2018.06.13.
5 konyhai hiba, amit szinte mindenki elkövet

1. Csipetnyi só a tökéletes tojáshabhoz

Szinte minden receptben kötelező elem egy csipet só a tojásfehérjéhez, amikor jól felvert, kemény hab kell az ételhez, valójában semmit nem változtat a hab textúráján a só, sőt inkább 1-2 csepp citromlé vagy ecet fixálja a habot a savasságnak köszönhetően. De mivel csipetnyi só egy édes desszertbe is kell, nem rontja el a piskótát sem, ha kis sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjét – de nem az állag, hanem az íz végett.

2. Olaj a tészta főzővizébe

Teljes tévedést, hogy azért nem fog összetapadni a tészta főzés közben, mert olajat, ráadásul drága és finom olívaolajat adunk hozzá. Tévedés, ugyanúgy össze fog tapadni, hacsak nem keverünk rajta időnként egyet. Sokkal egyszerűbb, nem pocsékolunk, ésa  finom olívaolajat inkább a szószba vagy a tálaláshoz használjuk. Tökéletesen elég, ha néha picit keverünk a bő és csak forráskor sózott tészta főzővizén!

3. A sült húst azonnal tálaljuk

Éhesek vagyunk, sietünk, az illatok ráadásul betöltik a konyhát, így teljesen érthető, hogy azon melegében szeretnénk tálalni a frisen sült húst, de sokkal jobban járunk, ha egy picit pihenni hagyjuk, mert a hús belső nedvei így jól átjárják a rostokat, és sokkal omlósabb, szaftosabb lesz a végeredmény. Alufóliával vagy egy tányérral letakarva 5-10 perc istenien omlóssá tesz minden sült húst.

További praktikákért nézzétek meg a Cookta oldalát!

Forrás:
unsplash
Címkék: #főzés #praktikák
Ajánlott cikkek