Egyéb kategória

Puha sarkak az év minden napján? Így lehetséges!

Tavasszal leváltja a bélelt csizmát a szandál, rövidesen pedig a papucs, így a lábainkat egészen új környezeti hatások érik. Ha szeretünk mezítláb sétálgatni a strandon, vagy keményebb a lábbelink talprésze, a sarkaink rövidesen kiszáradhatnak, és elveszíthetik puhaságukat. Kivéve, ha megfogadjuk az alábbi hasznos tippeket!

vous - 2018.06.10.
Puha sarkak az év minden napján? Így lehetséges!

Dörzsölés és hidratálás

Amikor a sarkaink nedvesek – például egy zuhanyt követően –, fogjunk egy habkövet, és dörzsöljük át vele a talpunk keményebb részeit. Ez segít abban, hogy megszabaduljunk a száraz, elhalt hámsejtektől, ha pedig elég gyengéden használjuk, a keményedéseket is puhítja.

Ezt követően jöhet a második és egyben legfontosabb lépés: a hidratálás. A túlságosan száraz sarkak miatt kezdenek el kialakulni a bőrkeményedések, így a megfelelő ápolás mellett kiküszöbölhetjük ezt a problémát. Használjunk olyan testápolót, amelyben található tejsav vagy allantoin, hiszen ezek sokkal hatékonyabban hidratálják a lábainkat.

Ne járjunk mezítláb, ha nem muszáj

Nincs is jobb érzés, mint egy hosszú nap után belépni a lakásunkba, és minél gyorsabban megszabadulni a kényelmetlen szandálunktól. Bőrgyógyászok viszont azt javasolják, hogy a puha sarkak érdekében ilyenkor ne járkáljunk egész este mezítláb a lakásban. A talpunk ugyanis így közvetlen súrlódásnak vannak kitéve a padlóval és a szőnyeggel, így elkezdhetnek bizonyos felületein kialakulni a bőrkeményedések. Ezért inkább válasszunk egy puha mamuszt vagy zoknit, amíg teszünk-veszünk a lakásban.

Egy jól bevált házi praktika

A szódabikarbóna igazi csodaszer, hiszen pakolásként, fogfehérítőként, sőt tisztítószerekhez adva is sokan használják. Ezek után talán nem is meglepő, hogy bőrpuhító hatással is rendelkezik. Ha a keményedés a sarkainkon egyre nagyobb, és az egyszerű hidratálással túl sok időbe telne eltüntetni, ezzel a módszerrel gyorsabban megszabadulhatunk tőle.

Töltsünk egy lavórba vizet, tegyünk hozzá három evőkanálnyi szódabikarbónát, majd áztassuk benne a lábainkat 15-20 percen keresztül. Időnként dörzsöljük át habkővel a sarkakat, majd a végén kenjünk be testápolóval, és masszírozzuk el a talpunkon a krémet. Ha ezt megismételjük hetente néhányszor, a sarkaink gyorsabban puhulnak meg, mint valaha!

A további tippekért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.