Egyéb kategória

5 dolog, amit a boldog párok nem csinálnak a Facebookon

Persze bizonyára mindannyiunknak van pár ismerőse, akik viszont igen.

vous - 2018.06.09.
5 dolog, amit a boldog párok nem csinálnak a Facebookon

Nem közös profil alól írogatnak.

Kovács Rozi és Nagy Zsolt – igen, bizonyára nektek is van olyan ismerősötök, aki valóságban két személy, és sosem tudjátok, ki lájkolta az új fotótokat a kutyáról vagy melyikükkel is beszélgettek épp. Egy egészséges kapcsolatban ezzel szemben egyszerűen elengedhetetlen, hogy mindkét félnek meglegyen a maga személyes tere, és egymástól függetlenül is képesek – és hajlandóak – legyenek a véleménynyilvánításra.

Nem ellenőrzik egymás üzeneteit, ismerőseit.

Ha ennyire nem bíztok a másikban, fölösleges ragaszkodni a kapcsolathoz. Ha mégis: beszéljetek. De az, hogy átkutatjátok a pasitok/csajotok bejövő mappáját, és lecsekkoljátok minden új, tetszetősebb külsejű ismerősét? Hát, ez finoman fogalmazva sem kiegyensúlyozott háttérről tanúskodik.

tim-bennett-538189-unsplash

Forrás:
unsplash

Nem vadásszák le egymás exét. Na, jó legalábbis nem nonstop.

Valószínűleg nincs ember a Földön, aki ne ellenőrizte volna még aktuális másik fele már nem aktuális másik felét, az exet. De azért mindennek van határa: aki 2006-ig visszapörgeti az idővonalat és számon tartja a kurta lájkokat is, az valószínűleg bizalmi válságban szenved.

Nem írnak ki nyilvánosan egymásnak szóló szerelmes üzeneteket.

„Édes szerelmem, csodálatos jó éjszakát kívánok, te vagy a mindenem!” – mire a válasz: „Örökké melletted leszek, szeretlek, macikám!”. Mindezt a Facebook-oldalon, méghozzá úgy, hogy nem távkapcsolatról van szó (nem mintha az mentség volna), hanem együtt élnek. Ilyenkor mégis kinek, kiknek üzen az ilyen ember? A párjának, esetleg magát győzködi, vagy a külvilág felé próbál kompenzálni valamit?!

Nem traktálják követőiket passzív-agresszív frissítésekkel aktuális vitájukról.

Minden pár balhézik néha (előbb-utóbb), de normális esetben ezt nem nyilvános frissítéseik keretében beszélik meg. Többségünk nem tud mit kezdeni az olyan kiírásokkal, hogy „még sosem voltam ilyen magányos, a társas magány felemészt” vagy „mindenemet odaadtam, és újra csalódnom kellett”, ahogyan Shane Tusup lelkének intim bugyrai is legfeljebb bulvárszempontból voltak izgalmasak, mert Katinka történetesen olimpikon.

Mit gondoltok, kimaradt valami?

Címkék: #facebook
Ajánlott cikkek