Egyéb kategória

Újabb halálos áldozata van a kólibaktériummal fertőzött salátának

Minden idők talán legdurvább élelmiszerbotrányától hangos az egész világ: március óta többszáz betegséget és immár az ötödik halálesetet okozza az arizonai farmról származó, E. colival fertőzött saláta.

vous - 2018.06.07.
Újabb halálos áldozata van a kólibaktériummal fertőzött salátának

Maga az E.coli nem tartozik a veszélyes baktérium közé, viszont igen gyakran toxikonokat termel, amely járványszerű, rendkívül súlyos hányást és hasmenést okozhat: ebben az esetben ezt olyanok is elkapták, akik nem is ettek a fertőzött zöldségből. A problémát a súlyos szövődmények jelentik: a legutóbbi haláleset például veseelégtelenség okozta. 

Az immár 35 államra kiterjedő, példátlan fertőzés forrását a mai napig nem sikerült kideríteni: senki sem tudja, melyik farmról indult el az E.coli-járvány. Az élelmiszerbiztonsági szakemberek abban bíznak, hogy mivel április 16. óta bojkottálták a kérdéses arizóniai területet, a további megbetegedések elkerülhetők.

600

Egy életre jegyezzétek meg: ezt (t)egyétek hányás-hasmenés esetén!

A hányás és a hasmenés mögött néha komoly fertőzések állnak, ennek ellenére sokan nem mennek egyből dokihoz, hanem úgy gondolják, majd orvosolják maguknak a helyzetet. Pár napig ez teljesen megengedett, de nem mindegy, hogy milyen szempontok szerint.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek