Egyéb kategória

Húsgombóc csirkemellből olaszosan – paradicsomosan, tésztával

Első ránézésre igazi olasz fogásnak gondolnánk, de valójában "csak" olaszos, és a tengerentúlon nagy kedvenc, az ottani hajdani bevándorló olaszok találták ki, és tették még kívánatosabbá így a néha túl egyszerűnek tűnő ételeiket az amerikaiak számára. Ez a változat elég jól sikerült, mert hatalmas siker azóta is, ráadásul egyáltalán nem bonyolult, fél óra alatt megvan.

vous - 2018.06.02.
Húsgombóc csirkemellből olaszosan – paradicsomosan, tésztával

Bár az olasz tésztaételeket gyors és egyszerű fogásnak gondoljuk, egy jó bolognait a profik azért hosszú órákon át főzögetnek. Ezzel szemben ez az olaszos amerikai tényleg 30 perc alatt megvan, gombócolással és szószfőzéssel együtt is, nagyon finom, egyszerű és kiadós, és bár eredetileg marha- vagy sertéshússal készült, csirkével is tökéletes, így soványabb és kiadósabb.

Ha valaki diétázik, a tészta helyett rizzsel, bulgurral vagy főtt babbal is tálalhatja, az a lényeg, hogy a köret fel tudja venni a finom paradicsomos szószt, amiben a turmixgépben pikk-pakk összeállított kis húsgombócok készre főnek. Ha nem is eredeti olasz, azért nagyon finom, mediterrán ízvilágú, könnyű étel, amit csak imádni lehet!

Ha érdekel a recept, látogassatok el a Cookta oldalára!

Paradicsomos húsgombóc tésztával

Forrás:
 Cookta
Ajánlott cikkek