Egyéb kategória

5 dolog, amit szakítás után tilos megtenni – mégis mindenki csinálja

A szakítás a legnehezebb élethelyzetek egyike – mindegy éppen hanyadikat éljük át. Általában azok vannak nehézebb helyzetben, akikkel szakítottak. Ilyenkor képesek vagyunk a legnagyobb őrültségekre is. Létezik 5 olyan dolog, amit érdemes lenne elkerülnötök.

vous - 2018.04.26.
5 dolog, amit szakítás után tilos megtenni – mégis mindenki csinálja

Íratlan szabályai a szakítás utáni időszaknak is vannak. Még akkor is, ha úhy érzitek, álmaitok férfiját vissza lehetne szerezni, ha… Melyek ezek? Eláruljuk!

1. Felejtsétek el a következő mondatot: „Maradjunk barátok!”

Nagyon, de nagyon kevés olyan esetről tudunk, amikor a páros tagjai a szakítás után is barátok maradtak, és ez a barátság még működött is. Vagy előtte is barátok voltak, vagy tényleg képesek voltak eltávolodni érzelmileg egymástó. A legjobb, ha a szakítás után egy ideig nem tartjátok a kapcsolatot a volt (!) párotokkal.

2. Ne nyomozzatok utána a Facebookon, az Instagramon vagy más közösségi oldalakon!

Kivel volt bulizni? Ott volt ebédelni, ahova mindig együtt jártatok? Onnan csekkolt be, ahol utoljára kettesben voltatok? És, hé, ki ez a csaj? Mi ez a mosolygós kép? Akkor ők most tényleg EGYÜTT JÁRNAK? Annyi, de annyi felesleges fájdalmat okoz, ha folyamatosan csekkoljátok a volt párotokat. Bármilyen nehezetekre is esik, egy időre tiltsátok le a közösségi oldalakon, hogy ne lássátok a posztjait, de még a számát is töröljétek ki, hogy ne küldhessetek meggondolatlan üzeneteket, a random hívásokról nem is beszélve. Higgyétek el, sokkal jobb lesz így!

3. Ne csináljatok úgy, mintha minden rendben lenne, úgysem hiszi el senki

Ha valamelyik nap úgy ébredtek, hogy legszívesebben be se mennétek dolgozni, hanem egész nap fagyit ennétek, és az ágyban zokognátok, vegyetek ki egy nap szabit, és csináljátok! Mindenki meg fogja érteni, hogy hullámzó a kedvetek. Legyetek önmagatok, a megjátszás túl sok energiát emészt fel a szakítás utáni helyzetben.

Forrás:
Unsplash

4. Egyéjszakás búcsúzóul? Inkább ne!

Hozzászoktatok egymáshoz, tudjátok, mit szeret a másik, mégis mi baj lehet a búcsúszexszel? Tegyétek a kezeteket a szívetekre: a vége mindig ugyanaz. Nem ez fogja visszafordítani a dolgokat, a másik ismét eltűnik az életetekből, és ami marad, az a feltépett sebek, a kiújult fájdalom, a tartós szenvedés. Még akkor sem éri meg, ha cserébe fergeteges volt a szex.

5. Radikális változás azonnal a szakítás után

Közhelynek tűnik a szakítás után azonnal bejelentkezni a fodrászhoz, vagy a tetoválóstúdióba, de rengetegen tesznek így. Legyen gyanús, hogy elsősorban a szakítás utáni fájdalom dönt helyettetek, ha eddig nem szerettetek volna rövid vagy színes hajat, de most hirtelen másra sem tudtok gondolni. És a frizuraváltás még csak hagyján, de a tetoválást azért sokkal nehezebb és fájdalmasabb eltávolítani, mint egy rossz hajszínt. Inkább hagyjatok magatoknak időt!

Ajánlott cikkek