Egyéb kategória

Durva adatok! Az emberek 95 százaléka szennyezett levegőt lélegez be

A Levegő Globális Helyzete jelentés kimutatta, hogy az emberek 95 százaléka szennyezett levegőt lélegez be, és több mint 60 millióan olyan területen élnek, ahol kifejezetten egészségre veszélyes a környező levegő. Ijesztő statisztikák következnek.

vous - 2018.04.18.
Durva adatok! Az emberek 95 százaléka szennyezett levegőt lélegez be

A Levegő Globális Helyzete 2018 (State of Global Air 2018) jelentésből ijesztő statisztikák derülnek ki a légszennyezettségről:

megtudtuk például, hogy a szennyezett levegő immár a negyedik leggyakoribb halálok a világon, mindössze a magas vérnyomás, a rossz étrend és a dohányzás előzi meg.

A légszennyezettség olyan egészségügyi kockázatokhoz vezet, mint a sztrók, a szívinfarktus, a tüdőrák, és a krónikus tüdőbetegségek.

A jelentésből az is kiderül, hogy a Föld teljes lakosságának 95 százaléka, mintegy 7 milliárd ember él olyan területen, ahol szennyezett a levegő. Az emberiség 60 százaléka pedig olyan területen éli mindennapjait, ahol már kifejezetten veszélyes a szennyezettség mértéke. Évente nagyjából 6,1 milliárd ember korai halálát okozza a légszennyezettség.

A cikk itt még nem ért véget. A folytatást keressétek ITT

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.