Egyéb kategória

Különösen érzékenyek vagytok? Ezt tehetitek a mentális egészségetek érdekében

Az öngondoskodás fontos, hiszen mindenkinek kell, hogy önmagával foglalkozzon, pihenjen, feltöltődjön. De mindez egy kicsit mégis mást jelent, ha nagyon érzékeny emberekről beszélünk, hiszen az ő esetükben kicsivel erősebb és intenzívebb érzésekről van szó, mint általában másoknál. Számukra talán fontosabb is, szinte kötelező, hogy odafigyeljenek a szellemi és lelki békéjükre. Mutatjuk, ezeket tehetik a nagyon érzékeny emberek mentális egészségükért a szakemberek szerint.

vous - 2018.04.12.
Különösen érzékenyek vagytok? Ezt tehetitek a mentális egészségetek érdekében

Az emberek többsége talán el sem tudja képzelni, hogy hogyan élik meg a mindennapjaikat azok, akik különösen érzékenyek a világ és a környezetük történéseire. Ez olyan érzést válthat ki bennük – mondják a szakemberek –, hogy ők különböznek másoktól, és talán úgy is érezhetik, hogy sokkal kevésbbé vannak biztonságban.

Számukra különösen fontos lehet, hogy foglalkozzanak saját magukkal, a lelkükkel és a mentális egészségükkel. Mutatjuk, ezeket tehetik a nagyon érzékeny emberek mentális egészségükért a szakemberek szerint.

Fedezzük fel a saját spirituálitásunkat

Ahhoz, hogy élvezni, használni tudják az érzékenységüket, fontos, hogy az alapszükségleteiket kielégítsék. Tehát hogy jól érezzék magukat a bőrükben, ezután kerülhetnek egyre közelebb a spiritualitáshoz, a meditációhoz, a lélek dolgaihoz.

digitalis-detox1

Egy hét internet nélkül?! Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

"Sziasztok, Mojzes Nóra vagyok, laptop- és sorozatfüggő. Valószínűleg ezzel a mondattal kezdenék egy csoportterápián. Szerencsére az egyhetes detox alatt önsegítő csoportot nem kellett felkeresnem, úgy éreztem, egyedül is le tudom gyűrni a függőségemet. Nem kell rosszra gondolni, nincsenek se alkohol-, se drogproblémáim, a tech cuccok viszont legalább annyira függőséget okozhatnak, mint a bódítószerek, talán csak kevésbé károsak. Talán… Belevágtam egy egyhetes digitális detoxba!" A teljes cikket ITT olvashatjátok.

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.