Egyéb kategória

Leleplező videó – Így csapnak be a samponreklámok

Hosszabb? Dúsabb? Élettől ragyogó? És még mindig tart? Ha a hajunkról van szó, képesek vagyunk nagyon sok mindent megtenni azért, hogy csillogóbb, szebb, egészségesebb legyen. Ahhoz képest, hogy a haj tulajdonképpen élettelen keratinból és némi vízből áll, rengeteget törődünk vele. Ugyanis a szép haj egyet jelent többek között az egészséggel, a jó genetikával és a kiegyensúlyozottsággal.

vous - 2018.04.11.
Leleplező videó – Így csapnak be a samponreklámok

Persze, azt mindenki tudja, hogy sem az egészség, sem a jó genetika, sem pedig a kiegyensúlyozottság nem kívülről kerül az életünkbe, hanem belülről sugárzik kifelé, mégis elhisszük ennek vagy annak a márkának, hogy az ő termékétől majd gyönyörű hajzuhataggal ébredünk másnap reggel. Na, jó, adunk neki néhány hetet.

Aztán persze sok esetben csalódunk.

Nincs ebben semmi meglepő, a legtöbb sampon ereje ugyanis a marketingszakemberekben, reklámpszichológusokban vagy épp az operatőrökön múlik. Az összes titokra természetesen nem kerülhet fény, de már csak az is elég meggyőző, amit egy kisfilmben mutatnak meg.

  • Ahogy az arc, úgy a haj esetében is rengeteg múlik a világításon. A profik sok-sok lámpát használnak, hogy ragyogó, fényes hajat varázsoljanak.
  • Több olyan eszközzel is dolgoznak, amelyek gyönyörű esést, különleges mozgást adnak a hajnak, és egyik sem sampon, balzsam, hajhab vagy valami hasonló. Az egyik egy pálca, amivel mozgásra bírják a tincseket.
  • A legnagyobb trükk viszont a láthatatlan zöld fodrász, aki egy green boxban állva (maga is zöld ruhába öltözve) természetellenesen mozgatja a hajat, miközben a modell is mozog. A végeredmény természetesen pont úgy néz ki, mintha a modellnek így mozogna a haja a hét hét napján. A valóságban azonban ez nagyon nincs így.
Objektum doboz

És arról se feledkezzetek meg, hogy olyan modellekkel dolgoznak, akiknek genetikailag gyönyörű, egészséges hajuk van.

ikonikus frizura haj

Az igazi nőnek csak hosszú haja lehet? A frizurakultusz nyomába eredtünk

Egy ismert pszichológus, Bagdy Emőke egyik előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiak ösztönösen a dús, hosszú hajkoronával rendelkező nőket keresik, még ha másmilyen karakterek is elrabolhatják szívüket. Míg ma már ez az elvárás a hétköznapok szintjén enyhülni látszik, a populáris kultúrában még mindig a hosszú haj a nőiesség szimbóluma.

A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.