Egyéb kategória

Egy cicát fogadott örökbe a kissrác, akinek pont olyan különleges a szeme, mint neki

Heterokrómia és nyúlszáj. Egy amerikai kissrácnak mindkettő kijutott. A nyúlszájat megműtötték, különleges szemein azonban nem tudnak változtatni. Elhihetitek, mennyien csúfolják a suliban. Szerencsére a szüleinek eszükbe jutott egy megoldás: örökbe fogadtak egy cicát, akinek pont olyan különleges szeme van, mint a fiuknak.

vous - 2018.04.05.
Egy cicát fogadott örökbe a kissrác, akinek pont olyan különleges a szeme, mint neki

A gyerekek őszinték. És a gyerekek sokszor gonoszak is. Lehet, hogy nincsenek tudatában, de sokszor megbántják a társaikat, és ezeknek a bántásoknak, beszólásoknak súlyos következménye is lehet. Oklahomában él egy kissrác, Madden, akit folyamatosan bántottak a társai a kinézete miatt. Madden szemei ugyanis nem egyszínűek: az egyik írisze kék, a másik pedig zöld. A heterokrómia nevű jelenség nemcsak embereknél fordul elő, hanem állatoknál is.

Objektum doboz

„Voltak néhányan, akik tényeg rémes, kegyetlen dolgokat mondtak rá” – mesélte Madden édesanyja egy online magazinnak. Az élet azonban a segítségükre sietett: pont amikor az édesanya elszomorodva görgettett a Facebookon, akkor jött vele szemben egy új otthonát kereső macska, Moon fotója. Az állatnak pontosan ugyanolyan szemei vannak, mint a fiának: az egyik zöld, a másik kék.

Objektum doboz

Ez nem lehet véletlen! – gondolta a Madden édesanyja, aki elmesélte, hogy alapjáraton nem olyan emberek, akik spontán döntéseket hoznak, de ebben az esetben nem volt kérdés, hogy örökbe fogadják Moont. A macskát és a gyereket a sors is egymás barátainak teremtette. Moon jelenleg képes megvigasztalni Maddent már csak azzal is, ahogyan kinéz.

Ugye, milyen édesek együtt?

Objektum doboz

600

Kiközösítés és csúfolás – ezért nem tudjuk ezeket soha elfeledni

Az emberi emlékezet csodálatos. Ha úgy gondolja, hogy jobb nektek, hogy felejtsetek, akkor töröl, mélyre rejt emlékeket, és tény, hogy sokunk – a legtöbbünk – a gyerekkora bizonyos részeire alig emlékszik. Nem úgy azok, akiket terrorizáltak gyerekkorában.

A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.