Egyéb kategória

Így fogyasszuk a citromos vizet, hogy minden jótékony hatását élvezhessük

A citromos víz fogyasztásának pozitív hatásairól gyakran hallani – segíti az emésztést, méregteleníti a szervezetet és erősíti az immunrendszert. Ám korántsem mindegy, hogyan isszuk!

vous - 2018.04.04.
Így fogyasszuk a citromos vizet, hogy minden jótékony hatását élvezhessük

Ahhoz, hogy valóban részesüljünk a fent említett szuper hatásokban, érdemes néhány dologra odafigyelni.

Mennyi citromot használjunk fel?

A maximális hatás érdekében az egész citromot használjuk fel, de még a héját is! Egy 2008-as kísérlet szerint a citromhéj olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik a fogyást. Emellett 1 darab citrom nagyon nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami hozzájárul a kollagéntermeléshez (ami bőrünk rugalmassága érdekében elengedhetetlen), erősíti az immunrendszerünket és beindítja a méregtelenítő folyamatokat. A legjobb, ha legalább fél felszeletelt citromot adunk 3 deciliter vízhez.

A cikk itt még nem ért véget, a további tippeket ITT olvashatjátok. 

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.