Egyéb kategória

Hoppá! A McDonald’s is nekimegy a műanyag szívószálaknak

Úgy tűnik, a világ óriásvállalatai lassacskán tényleg felismerik, hogy nagy baj van a feleslegesen használt, nagy mennyiségű műanyag szívószállal: most éppen a McDonald’s áll neki annak, hogy kisöpörje őket az éttermekből.

vous - 2018.04.03.
Hoppá! A McDonald’s is nekimegy a műanyag szívószálaknak

Nemrég két óriás alkoholforgalmazó, a Diageo és a Pernod Ricard hadat üzent a műanyag szívószálaknak, kiszorították őket a rendezvényeikről, és ahol tudják, mostantól újrafelhasznált anyagokból készült változatokra cserélik őket. Úgy tűnik, a McDonald’s is ihletet kapott, mert bejelentette, hogy ő is harcba száll a műanyagszennyezés ellen, és két lépésben akarja megoldani a problémát.

Az első lépés az lesz, hogy a vásárlók nem vehetnek annyi szívószálat az italaikhoz, amennyit akarnak, hanem külön kérniük kell majd a pultokból. Ezt már idén bevezetik 1300 angol helyszínen, méghozzá májustól kezdődően.

Ez az intézkedés azért fontos, mert megakadályozza, hogy az emberek több szívószálat vegyenek el, mint amennyire szükségük van – bármilyen meglepő, ez elég gyakori jelenség a gyorséttermekben.

Hogy mi a második lépés? Ide kattintva a Fyouture oldalán kiderül.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.