Egyéb kategória

5 tipikus higiéniai baki, amit rendszeresen elkövetünk a fürdőszobában

Azért, mert a fürdőszobában „tisztulunk meg”, még nem jelenti, hogy ebben a helyiségben állandó tisztaság van. A fürdőszobában is lehet por, kosz, baktériumok, és higgyétek el, többször követtek el higiéniás bakikat, mint gondolnátok. Előre szólunk, a kutyának nincs köze a történethez, ő csak illusztráció.

vous - 2018.03.23.
5 tipikus higiéniai baki, amit rendszeresen elkövetünk a fürdőszobában

Ha ismeritek a hibákat, könnyen kiküszöbölhetitek őket. Összegyűjtüttünk öt fontos dolgot, amire mindenképp figyeljetek oda a jövőben.

1. MINDIG hajtsátok le a vécé tetejét!

Nemcsak dekoratívabb lesz a vécécsésze, amelyre rá van hajtva a fedele, hanem a vécé lehúzásánál kevesebb baktérium jut a levegőbe, a vécédeszkára vagy a környező használati tárgyakra.

2. SOHA ne vigyétek magatokkal a vécére a tabletet vagy az okostelefont!

Bármennyire is jól esik a vécén töltött időt YouTube-videók vagy okos TED-videók nézegetésével elütni olvasás helyett, jobban teszitek, ha sem a tabletet, sem az okostelefont, sem a könyvet vagy az újságot nem viszitek magatokkal. Nem is gondolnátok, de bizony a fürdőszobában rendszeresen maradnak fekália- és vizeletmaradványok a padlón, a csempén, a használati tárgyakon – főleg, ha nem hajtjátok le a vécé fedelét. Ezek szabad szemmel nem is láthatóak, de baktériumok ezrei hemzseghetnek rajtuk.

3. MINDIG mossatok kezet!

A kézmosás legyen kötelező minden olyan tevékenység előtt és után, amikor a kezeinket használjuk. Ha otthon dolgozunk a laptopunkon órákig, akkor is. Ha enni szeretnénk, akkor is. Ha végeztünk az evéssel, akkor is. Ha sminkelni szeretnénk, akkor is. Hosszasan sorolhatnánk még. A tökéletes kézmosást ide kattintva végig is nézhetitek.

Egy a lényeg: ne felejtsétek el!

Forrás:
Unsplash / Autri Taheri

4. CSERÉLJÉTEK gyakrabban!

Ti milyen gyakran cserélitek a törölközőt? És a fogkefét? Biztosan elég gyakran?
A szakértők szerint

  • a fogkefét 8-12 hetente,
  • a törölközőt 3-4 alkalom után. Igen, jól hallottátok, 3-4 alkalom, és nem 3-4 nap.

5. SEMMI ne maradjon nedves!

A fürdőszobát minden, vízgőz keletkezésével járó használat után illik alaposan kiszellőztetni. Ahol ugyanis a nedvesség és a kellemes meleg találkoznak, az a környék igazi Paradicsom a baktériumok számára. Komolyan figyeljetek oda, hogy minden gyorsan megszáradjon: a törölközőkről kezdve a sminkecseteken át a fürdőszivacsig. Csak így akadályozhatjátok meg a baktréiumok elszaporodását.

filleres-praktikak-a-furdoszoba-tisztantartasahoz

4 fürdőszobai holmi, amitől most azonnal búcsút kell(ene) vennetek

A fürdőszobában számtalan olyan termék létezik, amelyre valójában nincs sok szükségünk, csak a megszokás diktálja, hogy vásároljuk meg. A következő listából ti hányat tartanátok meg, és mennyiről tudtok lemondani?

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek