Egyéb kategória

Mindenre gyógyÍR: pufi palacsinta pillekönnyű tésztával

Ismeritek az ír palacsintát? Pihe-puha, pillekönnyű, nagyon egyszerű a tésztája, ami szódával készül, csakhogy nem szódavízzel, mint a mi palacsintánk, hanem szódabikarbónával, tej helyett pedig joghurttal.

vous - 2018.03.17.
Mindenre gyógyÍR: pufi palacsinta pillekönnyű tésztával

Az illatos kis pufók palacsintáknak nem lehet ellenállni, etetik magukat, reggelire és uzsonnára, sőt egy kiadósabb leves után másodiknak is ideális. Ennek a változatnak a tésztája nagyon könnyen kezelhető, az összeállításhoz pedig csak egy keverőtálra és egy kézi habverőre van szükség, de akár egy turmixgépben is kidolgozhatjuk.

A joghurttól sűrűbb lesz, a szódabikarbóna pedig könnyűvé teszi a sülő tésztát, csak arra ügyeljünk, hogy mindenképpen pihentessük a keveréket legalább 15 percig.

Még egy fontos tudnivaló, hogy tökéletesek legyenek ezek a gyönyörűségek: a serpenyőt szárazon érdemes jó forróra hevíteni, majd kikenni egy kevés olajjal, és ekkor beleadagolni a tésztát, így a tészta nem terül teljesen szét, hanem puha és pufi marad, belül kellemesen levegősre, isteni finomra sül.

csokis-palacsintatorta1

Szemtelenül egyszerű, de ellenállhatatlan: csokis-mascarponés palacsintatorta

Egy jóféle palacsintával sokmindenkit levehetünk a lábáról, no de egy csokis palacsintatortával egyszerűen mindenkit. Ha pedig csavarunk rajta egy kicsit, és nem a töltelék csokis, hanem maga a palacsinta, akkor ráadás elképesztően mutatós is lesz.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.