Egyéb kategória

A meztelen táska a tavasz legizgalmasabb darabja, mégsem vennénk meg azonnal

Aki véginézte, mi történt a 2018-as tavaszi-nyári kifutókon, az megdöbbenve tapasztalhatta, hogy szinte minden kollekcióban szerepet kapott a műanyag. Amíg a világ kézzel-lábbal tiltakozik a műanyagzacskók, mikroműanyag és PET-palackok ellen, addig a tervezők úgy gondolják, divatba kellene hozni a PVC-t. A tavaszi táskánk legyen műanyagból, és ha ez még nem minden, legyen teljesen átlátszó.

vous - 2018.03.14.
A meztelen táska a tavasz legizgalmasabb darabja, mégsem vennénk meg azonnal

Egészen pontosan erre gondoltak: 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Egyrészt az átlátszó műanyagtáskáért rajongunk, hiszen valami elképesztő szabadságot jelképez. Olyan magabiztosságot feltételez, amelyre igazán szükségük van a nőknek. Hiszen mi minden van egy női táskában? A pénztárcánktól kezdve, a tamponokon át, a legutolsó használt papírzsebkendőig minden. Vajon láthatóvá tesszük mindezt?

Vagy cserébe a meztelen táskáért, hirtelen leplezni kezdjük a valódi énünket?

Másrészt viszont aggasztó ennyi műanyagot látni, amikor mi, a VOUS-n is küzdünk a sok műanyag és a környezetszennyezés ellen. Ráadásul minden egyes vásárlásunk szavazat arra, milyen életet szánunk majd a gyerekeinknek vagy az unokáinknak. Szeretnénk, hogy belefulladjanak a mi szemetünkbe?

Ha már a műanyag táska mellett döntötök, akkor válasszatok újrahasznosított a PVC-ből készült darabokat! Vásároljatok olyan tervezőknél, akik erre odafigyelnek. A fenntartható és etikus szellemben alkotó magyar dizájnerek közül a Müskinn csapata már 2017-ben kísérletezett átlátszó táskával, pénztárcával, neszeszerrel. Akkor azt nyilatkozták a Holy Duck! blognak: „Az egyik első modellünket egy átlátszó táskával leptük meg a fotózás után. Amikor legközelebb találkoztunk vele, elmesélte, mennyire imádja a táskát, bármit belerak, nem érdekli, ki mit lát, önbizalmat ad neki, önelfogadást jelent a számára.”

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Hogy tetszik?

laza divat tornacipő

Ha megnézitek ezeket a filmeket, soha többé nem vásároltok ruhát úgy, mint korábban

Mérgező anyagoktól, vegyszerektől felhabzott indiai folyókat nézek a monitoromon. India és Banglades határán álló hatalmas vágóhidakat. Lehetetlen körülmények között robotoló munkásokat egy indiai ruhagyárban. Divatrajongóként, vásárlóként, de még talán hobbivarrónőként is azt gondoljuk, hogy ruhát készíteni nem a világ legveszedelmesebb dolga. Azok a német és angol dokumentumfilmek, amelyeket az elmúlt hónapokban néztem végig, mind rácáfolnak erre. Megmutatják a divat flitteres, kristályokkal, gyöngyökkel kivarrt felszíne mögött álló gépezet mocskát. KATT!

Ajánlott cikkek