Egyéb kategória

Meghalt Stephen Hawking, brit elméleti fizikus

Meghalt Stephen Hawking világhírű brit elméleti fizikus. A 76 éves tudós halálhírét szerdára virradóra közölte családja.

vous - 2018.03.14.
Meghalt Stephen Hawking, brit elméleti fizikus

Stephen Hawking elhunytát családja közelte, egy a BCC-hez eljuttatott közleményben:

Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy szeretett édesapánk ma elhunyt. Nagyszerű tudós és rendkívüli ember volt, akinek munkája és öröksége sokáig velünk lesz.

Objektum doboz

Gyermekei, Lucy, Robert és Tim kiemelte apjuk bátorságát, kitartást és különleges humorát. Mint írják:

Édesapánk egyszer azt mondta: Nem lenne nagy dolog a világegyetem, ha nem adna otthont azoknak az embereknek, akiket szeretsz.

Nem csupán kiemelkedő szakmai sikerei által vált ismertté, de a laikusoknak szóló ismeretterjesztési munkássága révén is azon kevés tudós közé sorolható, akik részei lettek a populáris kultúrának is. Stephan Hawking 76 éves volt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.