Egyéb kategória

Felfoghatatlan vagyonnal rendelkezik a világ leggazdagabb nője

10.8860759 trillió magyar forint. A trillió a legtöbb nyelvben milliárdszor milliárdot jelent. Hozzávetőlegeseb ekkora vagyonnal rendelkezik a világ leggazdagabb nője. Ki ő? Alice Walton, a Walmart birodalom örököse.

vous - 2018.03.13.
Felfoghatatlan vagyonnal rendelkezik a világ leggazdagabb nője

Alice Walton 68 éves, az Amerikai Egyesült Államok második leggazdagabb családjának tagja. Csak keveset tudni a magánéletéről. Testvéreivel, Rob és Jim Waltonnal szemben sosem vette ki részét aktívan a Walmart-birodalom vezetéséből, ő inkább a mecénás szerepet választotta és a művészetet támogatja.

Objektum doboz

Objektum doboz

Már fiatalon a művészet szerelmesévé vált, tíz éves volt, amikor 2 dollárért egy Picasso-reprodukciót vásárolt. Azóta sokat fejlődött ő is: a gyűjteményében Andy Walhol, Norman Rockwell és Georgia O'Keefe művek sorakoznak. Műkincseinek 2011-ben saját múzeumot alapított Crystal Bridges néven.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Alice a művészeten kívül a lovakat szereti még nagyon: Texas államban több birtoka is van, ahol versenylovakat tenyésztenek.

A világ leggazdagabb nője egyébként „csak” a világ 13. leggazdagabb embere. A listát az 54 éves Jeff Bezos vezeti. A Forbes listáját egyébként az elmúlt 24 évben Bill Gates uralta, aki 24-ből 18 alkalommal került a csúcsra.

Visszatérve a nőkhöz, íme a további 9 leggazdagabb nő: 

  • Francoise Bettencourt Meyers, a L’Oreal örököse. Korábban az ő édesanyja volt a világ leggazdagabb nője.
  • Susanne Klatten, német üzletasszony, Németország leggazdagabb nője, övé a BMW autógyár egy része
  • Jacqueline Mars édességben utazik, édesapja alapította a gyárat, amelynek a Mars csokoládén kívül a Milky Wayt vagy az M&M’s golyókat köszönhetjük.
  • Yang Guoqiang, édesapja szintén üzletember, a Country Garden Holdings többségi részvénytulajdonosa.
  • Laurene Powell Jobs, Steve Jobs özvegye.
  • Gina Rinehart ausztrál üzletasszony, bányamágnás, aki szerint nem irigyelni kell azt, akinek sok pénze van, hanem kevesebbet inni, dohányozni, és többet dolgozni.
  • Iris Fontbona chilei üzletasszony, akinek szintén a bányáiból van vagyona.
  • Abigail Johnson amerikai vállalkozónő, aki pénzügyi befektetésekkel foglalkozik.
  • Charlene de Carvalho-Heineken holland üzletasszony, a Heineken-birodalom egyik tulajdonosa.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.