Test

A legjobb fitneszmotiváció tavaszra: Alicia Vikander inspiráló edzésmódszere

Magyarországon március 15-én mutatják be az új Tomb Raider filmet Alicia Vikander főszereplésével. A színésznő a szerep miatt nagyjából 5 és fél kiló izmot gyúrt magára. Arra voltunk kíváncsiak, mi volt a módszere.

vous - 2018.03.12.
A legjobb fitneszmotiváció tavaszra: Alicia Vikander inspiráló edzésmódszere

A VOUS-n rendszeresen foglalkozunk a rendszeres testmozgás fontosságával. Azt valljuk, mindegy, hány kilót nyomtok, milyen a testalkatotok, mennyi narancsbőrötök van. A lényeg, hogy étkezzetek egészségesen, igyatok minél több folyadékot (lehetőleg víz fomájában), és mozogjatok rendszeresen. Egy időben a futásra biztattunk benneteket, itt találtok egy szuper edzéstervet tavaszra. Később Domokos Enikő személyi edző segítségével mutattuk be a leghatékonyabb gyakorlatokat.

Domokos Enikő személyi edző

Tavaszi edzés Domokos Enikővel

De térjünk vissza Alicia Vikander módszerére!

A 29 éves svéd szupersztár hét hónapig keményen készült a szerepre fizikálisan is. A munkáját Magnus Lygdback személyi edző segítette, aki legközelebb Gal Gadot-val dolgozik együtt a Wonder Woman 2 miatt.

Ő az:

Objektum doboz

Meg ő:

Objektum doboz

Az első hónapokban erősítő gyakorlatokat végeztek nagyon kevés kardiómozgással kombinálva, hogy az izmoknak legyen lehetőségük felépülni. Ehhez szükség volt arra is, hogy a színésznő naponta legalább ötször étkezzen. A menü sok fehérjetartalmú ételt (reggelire buggyantott tojást, halat, hummuszt, tabulét), rengeteg nyers zöldséget és lassan felszívódó szénhidrátot (quinoát, burgonyát) tartalmazott. A sztár körülbelül 5 és fél kilót szedett fel, így hihetővé vált, hogy egy igazi akcióhős.

A felkészülés részét képezte egy komplex MMA-edzésmódszer is, amely segített neki azokban a jelenetekben, amikor az ellenfeleivel kell megküzdenie. A szabályos guggolás, a medvejárás, fekvőtámasz, húzódzkodás, és a medicin labdával történő edzés is a része volt a programnak.

Íme néhány gyakorlat:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A felkészülés során egy órát edzett a hét minden napján. A forgatás alatt Alicia mindennap hajnal 4-kor kelt, teljes testet átmozgató edzést végzett, majd utána ült be a sminkes kocsiba, hogy elkezdjenek dolgozni rajta.

popsi-fenek-edzes

5 szuper YouTube-edzés azoknak, akik nem szeretnek a szabadban vagy a konditeremben edzeni

Ti is azok közé tartoztok, akik nehezen veszik rá magukat az edzésre, vagy csak nem szerettek olyan helyen edzeni, ahol sokan vannak? Nyugalom, nincs minden veszve! Otthon is remekül átmozgathatjátok az egész testeteket, és csupán a YouTube-ra lesz szükségetek hozzá.

A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.