Egyéb kategória

Ti aláztok, mi tűrjük. Így működnek a hatalomvesztett férfiak?

Történetek, amik rólunk szólnak. Rólunk. Nőkről, férfiakról. Családokról. Gyerekekről. Emberekről, akik soha nem váltak családdá. Szerelmekről. Csalódásokról. Hűségről és árulásról. Rólunk. Mindannyiunkról. Eszter írta meg nekünk gondolatait az éretlen férfiakról és a magabiztos nőkről.

vous - 2018.03.06.
Ti aláztok, mi tűrjük. Így működnek a hatalomvesztett férfiak?

Ha körbenézek, szinte csak bizonytalan, gyenge férfiakat látok erős, sikeres és gyönyörű barátnőim mellett, így nem csoda, hogy időnk nagy részét azzal töltjük, hogy őket elemezzük.

Nem állítom, hogy én soha életemben nem aláztam még meg senkit, mert sajnos előfordult.

Kinyomtam a telefont, eltűntem, hazudtam, letagadtam magam, sőt, csináltam ennél még rosszabbat is. Valószínűleg egyikünk múltja sem makulátlan, ha mélyen magunkba nézünk, biztosan találunk szégyellnivaló momentumokat bőven.

Mentségünkre legyen, ezeket a bűnöket legtöbben a húszas éveink elején követtük el, amikor még azt gondoltuk, nekünk mindent lehet, büntetlenül játszhatunk mások érzéseivel, szívével. Életével. De azok az idők elmúltak, felnőttünk lassan, nemcsak testileg, de érzelmileg is, mi is kaptunk hideget-meleget, és ráeszméltünk, hogy nem törölhetjük bele a lábunkat senkibe ezen a bolygón, pláne abba, akit közel engedtünk magunkhoz.

Forrás:
Unsplash

És azt gondoltuk, mostantól kezdve a világ is így viszonyul majd hozzánk, tisztelettel. De sajnos nem így lett. Elmúltak a húszas, lassan a harmincas éveink is, én körülnézek és minden kapcsolat, amit látok magam körül, ugyanarra a sémára épül fel, csak páronként más-más színben, fokozatban és intenzitással:

erős, sikeres nők és mellettük, inkább felettük olyan férfiak, akik gyakorlatilag sportot űznek abból, hogy gyötörjék a párjukat. Minket.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatást ide kattintva a Ridikül oldalán olvashatjátok tovább. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.